ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μητσοτάκης σε επενδυτές του City: «Ετοιμάζω κυβερνητικό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις»

Μητσοτάκης σε επενδυτές του City: «Ετοιμάζω κυβερνητικό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις»

Την πρόθεσή του να παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θα συνιστά «ένα σχέδιο τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό που θα εκπλήξει θετικά την ελληνική κοινωνία και τους πιστωτές μας», αναπτύσσει για δεύτερη ημέρα σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκπροσώπους ισχυρών επενδυτικών ομίλων του Λονδίνου.

Tο διήμερο πρόγραμμα των επαφών του κ. Μητσοτάκη στη βρετανική πρωτεύουσα που διοργανώνεται από κοινού με κορυφαίους θεσμικούς επενδυτικούς ομίλους ξεκίνησε τη Δευτέρα με συναντήσεις που είχε με επιτελικά στελέχη της PIMCO, ενώ για το πρωί της Τρίτης στην ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνεται πρόγευμα εργασίας και τετράωρο επενδυτικό forum.

Όπως μεταδίδουν συνεργάτες του, με τις επαφές του αυτές που έχει ο πρόεδρος της ΝΔ στο City αποσκοπεί, από τη μια, «να παρουσιάσει τον σχεδιασμό του κόμματός του για δίκαιες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας αμέσως με το που θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές» και, από την άλλη, «να πείσει τους ισχυρούς παίκτες των διεθνών αγορών να επενδύσουν άμεσα στην Ελλάδα». 

«Με την αξιοπιστία που διαθέτει, μπορεί να κάνει αυτό  που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, να πείσει, δηλαδή τους επενδυτές να έρθουν στη χώρα», λένε από το επιτελείο της Συγγρού, επικαλούμενοι και τα όσα έγιναν πρόσφατα με την υπόθεση της Cosco, μέσω της οποίας, όπως σημειώνουν, «αποδείχθηκε περίτρανα η κυβερνητική ανικανότητα». 

Ο κ. Μητσοτάκης αναπτύσσει στους συνομιλητές του το σκεπτικό που συνοδεύει την πρόταση του κόμματός του για ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα της τάξης 2%, εξηγώντας ότι με τους υφιστάμενους στόχους «το πρόγραμμα που εφαρμόζεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα δεν βγάζει πουθενά».

Αντιπαραβάλλοντας το πρόγραμμα που ετοιμάζει το κόμμα του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει την απόφασή του από την επομένη των επόμενων εκλογών, που «όλα δείχνουν ότι θα τις κερδίσει», να θέσει άμεσα σε εφαρμογή  ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. «Θα είναι ένα σχέδιο τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό που θα εκπλήξει θετικά την ελληνική κοινωνία και τους πιστωτές μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και υποστηρίζει ότι θα δίνει προτεραιότητα στις δουλειές μέσα από δίκαιες και σωστές μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ότι θα χρειαστούν 100 δισ. ευρώ επενδύσεις για την επόμενη πενταετία ούτως ώστε να δημιουργούνται 120.000 θέσεις εργασίας ετησίως. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιστρέφοντας από το Λονδίνο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει μια στάση στη Φρανκφούρτη για να βρεθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.). Εκεί στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.