ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Δένδιας: «Έως τέλος Ιουλίου η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για την Εξεταστική» (vid)

Ν.Δένδιας: «Έως τέλος Ιουλίου η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για την Εξεταστική» (vid)

Η πρόταση της ΝΔ σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία θα συζητηθεί έως τα τέλη Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια ο οποίος έκανε παράσταση διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας υποβάθμιση και απαξίωση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, μετά από συνεννόηση που θα έχει με την κυβέρνηση θα οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία για τη συζήτηση. Παράλληλα, τόνισε ότι για θέματα που μπορούν να συζητηθούν και να δίνονται λύσεις δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές εντάσεις χωρίς νόημα.

Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και τη χθεσινή επιστολή των 36 βουλευτών του κόμματος σχετικά με τον τρόπο που ασκούνται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και το νομοθετικό έργο, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι απέναντι σε αυτήν την πολιτική κίνηση επέλεξε να απαντήσει θεσμικά. Όπως είπε, τα ζητήματα για την καλύτερη νομοθέτηση έχουν ήδη τεθεί και συζητηθεί, τόσο στην Διάσκεψη των Προέδρων όσο και κατά τη συζήτηση αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης αναγνώρισε, πάντως, ότι υπήρξε μία σχετική καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι χωρίς να θέλει να κάνει συμψηφισμούς, υπήρξαν στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις που δεν έγιναν ποτέ.

«Στη συζήτηση του Κανονισμού της Βουλής, στις 28 Ιουνίου, αναφέρθηκα θεσμικά και δημόσια σε όλα αυτά τα ζητήματα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, και αυτοκριτικά, και επεξηγηματικά, σε σχέση με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την καλύτερη νομοθέτηση. Υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα σφιχτά περιθώρια. Το ξέρουμε, ελπίζω αυτός ο κύκλος γρήγορα να κλείσει. Ο τρόπος που έρχεται και επανέρχεται αυτό το ζήτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί πεδίο παρεξήγησης», υπογράμμισε καταλήγοντας:

«Το καμπανάκι της Δημοκρατίας πρέπει να το χτυπάμε όταν χρειάζεται για όσους χρειάζεται και για όσα θέματα χρειάζεται. Κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα για θέματα της Δημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκάλμπρεθ για το Σχέδιο B της κυβέρνησης.

Δείτε το βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.