ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Προσωπική στοχοποίηση του Αλ. Τσίπρα για το «plan X» από τον Κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ

Προσωπική στοχοποίηση του Αλ. Τσίπρα για το «plan X» από τον Κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ

Να καταδείξει την «ηθική αυτουργία» του Αλέξη Τσίπρα πίσω από το «σχέδιο δραχμή» μετά και τις νέες αποκαλύψεις των «πρωταγωνιστών» του Γκάλμπρειθ-Βαρουφάκη επιδιώκει η Ν.Δ ενώ με καθυστέρηση μηνών ορίστηκε για τις 26 Ιουλίου η συζήτηση της πρότασης της για σύσταση εξεταστικής για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο Τσίπρα και στα capital controls.  

Η στρατηγική της Ν.Δ η οποία σηκώνει πολύ ψηλά το θέμα του «plan X» ή «plan (T)sipras», όπως μεταδίδεται από τη Συγγρού θα προσλάβει χαρακτηριστικά έντονης προσωπικής αντιπαράθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ηγεσία της Ν.Δ. θα αξιοποιήσει και τη συζήτηση για την εξεταστική αλλά και κάθε άλλη ευκαιρία έως τη διακοπή των εργασιών της Βουλή, λόγω του Δεκαπενταύγουστου, για να ανεβάσει τους τόνους της κριτικής προς τον Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας με τον τρόπο της να τον βάλει στο κάδρο των ευθυνών.

Η προσωπική στοχοποίηση του Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς ο Πρωθυπουργός, παρά την δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να παραμένει το ισχυρό χαρτί, αν και σε πολύ μεγάλο βαθμό αποδυναμωμένος.

Ο δημοσκόπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βασικός σύμβουλός του επί της πολιτικής στρατηγικής, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει εισηγηθεί στον πρόεδρο της Ν.Δ. πως πρέπει να στοχοποιήσει ευθέως τον πρωθυπουργό.

Γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες δίνεται μεγάλη σημασία στηνανάδειξη της σύγκρισης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλοντας από τη Συγγρού να τονίσουν την υπεροχή του προέδρου της Ν.Δ..

Η προ ημερών φράση του, ότι «εγώ μπορώ να φέρω επενδύσεις» είναι χαρακτηριστική και αποτελεί μια ένδειξη για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα, αλλά η μεγάλη σύγκρουση θα γίνει στη Βουλή, όπου η Ν.Δ. θα τον φέρει στο προσκήνιο και θα τον κτυπήσει με το ζήτημα του «σχεδίου Β» που ετοίμαζε η κυβέρνηση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Είναι ενδεικτική η κίνηση της Ν.Δ. να καταθέσει σχετική επερώτηση και αίτηση κατάθεσης των εγγράφων που αφορούν στο «plan X».

Μάλιστα, στην επίκαιρη επερώτηση επισημαίνονται, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, οι αντιφατικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Ε.Ρ.Τ. τον Ιούλιο του 2015 υποστήριζε ότι δεν υπήρξε παρά μόνο μια «ανάλυση επιπτώσεων», ενώ λίγο αργότερα (31.7.2015) από το βήμα της Βουλής, ομολογούσε ότι είχε δώσει «προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του Κόμματος ζητούν την κατάθεση αρμοδίως στην Βουλή των Ελλήνων των σχετικών εγγράφων και το σύνολο της αλληλογραφίας, οποιασδήποτε μορφής, που κατέληξαν στη σύνταξη της έκθεσης επιπτώσεων ή σχεδίου άμυνας, γεγονός που ο Πρωθυπουργός έχει επιβεβαιώσει και αποδεχθεί πως ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών και ο Γκαλμπρέιθ περιγράφει στο βιβλίο του. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.