ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη ο Μητσοτάκης- Ακονίζει «μαχαίρια» για Εξεταστική και εκλογικό η ΝΔ

Στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη ο Μητσοτάκης- Ακονίζει «μαχαίρια» για Εξεταστική και εκλογικό η ΝΔ

Με το κλίμα στην εσωτερική πολιτική σκηνή να βρίσκεται σε σημείο «βρασμού» ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για το επόμενο ταξίδι του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, προκειμένου να ενισχύσει τις συμμαχίες της ΝΔ και να χτίσει το ηγετικό προφίλ του.

Μέχρι στιγμής στη Συγγρού εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις διεθνείς επαφές του κ. Μητσοτάκη, θέλοντας να τις εντείνουν ως μία «πρόβα» κυβερνησικότητας για το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης ταξιδεύει στο Τελ Αβίβ με έντονο το άρωμα της γεωπολιτικής και των οικονομικών σχέσεων των δύο κρατών, με στελέχη της ΝΔ να υπενθυμίζουν ότι η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ βρίσκει τις ρίζες της στην περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά. Επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμένεται να τεθούν θέματα που αφορούν στην ενεργειακή συνεργασία, ενώ θα υπάρχουν και συναντήσεις με οικονομικούς και επενδυτικούς φορείς του Ισραήλ από τους τομείς των start ups, του τουρισμού και της Παιδείας.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που σχεδιάζει η ΝΔ για την διακυβέρνηση, ως μέσο διαφυγής από το μνημονιακό σπιράλ (2% πρωτογενή πλεονάσματα, 4% ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση φορολογίας, εξορθολογισμό δημοσίων δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων).

Μετωπική στο εσωτερικό

Την ίδια ώρα στη Συγγρού ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους κατά της κυβέρνησης σε δύο επίπεδα. Από τη μία στο μέτωπο του εκλογικού νόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτηρίζει «φύλλο αριστερής συκής» την πρωτοβουλία για απλή αναλογική, τονίζοντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει την επομένη των εκλογών ακυβερνησία, καθώς ουσιαστικά ομολογεί την επικείμενη ήττα της. Προς επίρρωση μάλιστα τούτων, στη Συγγρού παραθέτουν σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος στο παρελθόν έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο ακυβερνησίας με την απλή αναλογική και την κατάργηση του μπόνους.

Παράλληλα, στη ΝΔ επισημαίνουν ότι με το σχέδιο νόμου που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, πιθανότατα να αναγκαστούν σε συνεργασία τα δύο πρώτα κόμματα, αφήνοντας τη Χρυσή Αυγή που εμφανίζεται τρίτη πολιτική δύναμη, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, ικανοποίηση επικρατεί στο γαλάζιο επιτελείο για τον ορισμό ημερομηνίας συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή για τις ευθύνες του Γιάνη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης για το plan X στις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού του 2015. Στη ΝΔ δεν τρέφουν ιδιαίτερες ελπίδες ότι θα περάσει το αίτημα για την Εξεταστική, καθώς τονίζουν ότι οι ευθύνες δεν αφορούν τον πρώην υπουργό Οικονομικών αλλά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Ωστόσο, ήδη στα γραφεία της Συγγρού γίνονται όλες οι σχετικές προεργασίες, προκειμένου να «στριμωχτεί» στα σχοινιά η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το κλείσιμο των τραπεζών, το δημοψήφισμα και την καταστροφική για την οικονομία συνθηκολόγηση του Ιουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, ιδιαίτερη ενόχληση προκάλεσε στην ηγεσία της Συγγρού η πλήρης αποστασιοποίηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα του plan X, αφού εξέφρασε την άποψη ότι οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να έχουν Plan B. Ενδεικτική πάντως του «μουδιασμένου» κλίματος στη Συγγρού, ήταν η απάντηση του κ. Κουμουτσάκου σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τοποθέτηση Μεϊμαράκη, αφού είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει γνώση και μεγάλη εμπειρία και πως η άποψή του είναι σεβαστή και χρήσιμη. «Η πόρτα του προέδρου της ΝΔ είναι πάντα ανοιχτή» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Συγγρού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.