ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κ.Μητσοτάκης: «Να πάρουμε μαθήματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας από το Ισραήλ»

Κ.Μητσοτάκης: «Να πάρουμε μαθήματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας από το Ισραήλ»

Tον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία επιδίωξε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής που αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης στον ερευνητικό τομέα. 

Στο περιθώριο του επίσημου ταξιδιού του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε ερευνητικά ινστιτούτα εταιρίες start ups. Και σε δηλώσεις του σχετικά τόνισε ότι «το Ισραήλ μπορεί να μας διδάξει πολλά για το πως στηρίζονται νέες επιχειρήσεις, πως μεγαλώνουν, πως προσελκύουν κεφάλαια και πως τελικά δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, που πρέπει να είναι το βασικό ζητούμενο για την ελληνική οικονομία σήμερα».

«Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ανάκαμψης και της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής που έχουμε δει από την κυβέρνηση στον τομέα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά».

Το πρόγραμμα των επίσημων επαφών του προέδρου της ΝΔ ξεκίνησε την Κυριακή με συνάντηση την οποία είχε με τον Ισραηλινό Πρόεδρο του Ισραήλ Ρουβέν Ρίβλιν. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε «πολύ θερμή συνάντηση» στην οποία «επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών».

«Το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα», είπε, προσθέτοντας: «Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η πολιτική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι μια πολιτική η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια».

Όπως εξήγησε στάθηκαν ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ «η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων». Ειδικά για τον τουρισμό, πρόσθεσε, ότι με τη διακρατική συνεργασία μπορεί να γίνουν πολύ σημαντικά βήματα προόδου, καθώς «ήδη 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο». 

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια συνεργασίας και στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, της αγροδιατροφής, καθώς και της διαχείρισης των υδάτων.

Σήμερα, Δευτέρα, που είναι η τελευταία ημέρα της επίσκεψης στο Ισραήλ, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο μτης ισραηλινής Βουλής (Κνεσέτ) Γιούλι Έντελσταιν, την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ Αγιελέτ Ναχμίας-Βέρμπιν, καθώς και με την υπουργό Εξωτερικών και συμπρόεδρο του κόμματος Σιωνιστική Ένωση (Zionist Union) Τζίπι Λίβνι.

Επίσης, θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την Παλαιστινιακή ηγεσία. Θα επισκεφθεί, τέλος, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασσέμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.