ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στ. Καλαφάτης: «Καιροσκοπική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο»

Στ. Καλαφάτης: «Καιροσκοπική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο»

Καιροσκοπική χαρακτηρίζει την αντίληψη και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο βουλευτής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα το ισχύον εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής αποτελεί την ασφαλέστερη λύση.

«Ο δρόμος για την πιο ασφαλή λύση για την επόμενη μέρα, ιδιαίτερα για την Ελλάδα σ’ αυτή την περίοδο που περνάμε είναι η διατήρηση του status quo», είπε ο κ. Καλαφάτης. Ο ίδιος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρεται καιροσκοπικά και ότι συζητά ακόμα και την κατάργηση του ποσοστού 3%, προκειμένου να εξασφαλίσει την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από τη Βουλή.

Στο ερώτημα ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν τις συνέπειες από την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να σχηματίζει κυβέρνηση το πρώτο κόμμα. Εκτίμησε δε ότι με την καθιέρωση της απλής αναλογικής θα υπάρξει κίνδυνος πολιτικής αστάθειας και «ιταλοποίησης» της χώρας.

Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης με την κυβέρνηση σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, ο κ. Καλαφάτης είπε ότι «αυτό που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδει με το χαρακτήρα ενός κόμματος που θέλει να τρέξει τη χώρα μπροστά», και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για «διχαστική ρητορική» και για «εμμονές και ιδεοληψίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.