Δείτε τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που προγραμματίζει η Νέα Δημοκρατία

Δείτε τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που προγραμματίζει η Νέα Δημοκρατία

Με τίτλο «Κανένας στο περιθώριο», η ΝΔ παρουσίασε τις δράσεις της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα προωθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι θεμελιώδεις αρχές του κόμματος επισημαίνοντας πως εφαρμόζονται δράσεις οι οποίες έχουν δύο στόχους: να αναγνωρίζουν την προσφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και να τις βοηθούν ουσιαστικά, ενώ τόνισε πως η δράση της ΝΔ θα αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, η νέα πραγματικότητα επιβάλλει ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικών δομών το οποίο προϋπήρχε αλλά πλέον αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. «Η ΝΔ δρα στη βάση μιας αρχής και μιας πεποίθησης: κανένας στο περιθώριο» τόνισε επισημαίνοντας πως έχουν ήδη προγραμματιστεί επισκέψεις στελεχών της ΝΔ σε όλη την επικράτεια σε μη κρατικές εθελοντικές δομές.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, η δράση της ΝΔ αποσκοπεί στην καταγραφή των προβλημάτων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει τη διεξαγωγή ευρείας συζήτησης στη Βουλή για τα θέματα αυτά.

Παράλληλα, όπως είπε, υπηρετώντας την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης, η ΝΔ σήμερα ως αντιπολίτευση θα συγκροτήσει το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής και για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής με εξειδικευμένες προτάσεις και πολιτικές, καθώς και με τη δημιουργία της «Χάρτας Αλληλεγγύης» της ΝΔ , ενώ αύριο, όπως τόνισε, ως κυβέρνηση η ΝΔ θα προωθήσει με απόλυτη προτεραιότητα μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ευνοούν τη λειτουργία, διαχείριση και χρηματοδότηση και ανάπτυξη συνεργειών για τις δομές αυτές με εξίσου σημαντικό ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, οι μη κρατικές, εθελοντικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ανέρχονται πανελλαδικά στις 2.500 και στόχος της ΝΔ είναι έως το φθινόπωρο να έχουν επισκεφθεί κλιμάκια του κόμματος 800-1.000 δομές σε όλη τη χώρα. «Η αποτυχία της κυβέρνησης και σε αυτό τον τομέα είναι ξεκάθαρη. Αυτό το βλέπουμε σε κάθε επαφή που έχουμε με την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στην κατάθεση από τη ΝΔ συγκεκριμένης πρότασης που αναφέρεται στην εμπιστοσύνη του κόμματος πως η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανάπτυξη της τάξης του 4%.

«Η δική μας φιλοσοφία δεν είναι η κατανομή μιζέριας για όλους αλλά η κατανομή πλούτου σε όλους» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. «Η διάσταση μεταξύ λόγων και έργων της κυβέρνησης είναι τεράστια. Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν χαρίζεται, δεν μονοπωλείται και δεν υφαρπάζεται, είναι μια διαρκής προτεραιότητα για τις δυνάμεις που σέβονται τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.