ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο κομβικός ρόλος του Τάκη Θεοδωρικάκου στην «ζύμωση» των ψηφοδελτίων της ΝΔ

Ο κομβικός ρόλος του Τάκη Θεοδωρικάκου στην «ζύμωση» των ψηφοδελτίων της ΝΔ

Άρχισε την προεργασία των ψηφοδελτίων η Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι στον ορίζοντα δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές, αν και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείει να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από το φθινόπωρο. 

Η εντολή που έχει δοθεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ. είναι το κόμμα να είναι έτοιμο από κάθε άποψη και στους συνδυασμούς να συμμετάσχουν νέα πρόσωπα από κάθε άποψη, ενώ ήδη ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει αναλάβει να …«μετεγγράψει» πρόσωπα από το χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Στόχος είναι σε κάθε νομό να υπάρχει τουλάχιστον ένα πρόσωπο που δεν είχε και δεν έχει ιδεολογική σχέση με τη Ν.Δ. 

Στα ψηφοδέλτια θα ενταχθούν και πολλά πρόσωπα που ήδη συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις του κόμματος και εντάσσονται στον κατάλογο των προς αξιολόγηση. Η μαγιά είναι τα περίπου 700 βιογραφικά που κατατέθηκαν και τους νέους που ζήτησαν να συνδράμουν στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού προγράμματος.

Η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να υπάρξει άτυπο ασυμβίβαστο μεταξύ υποψηφίων και όσων αναλάβουν κυβερνητικά πόστα σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΝΔ, θέλοντας έτσι να προλάβει όσους εκτίθενται για να πάρουν μια θέση μετά. Ουσιαστικά με αυτή την απόφαση βάζει «φρένο» στους συνήθεις πολιτευτές, τους οποίους θέλει και να ξεφορτωθεί ο ίδιος που στοχεύει με την πλήρη ανανέωση των ψηφοδελτίων να έχει μια δική του, ελεγχόμενη σε μεγάλο βαθμό, Κ.Ο.

Πότε θα γίνουν

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των ψηφοδελτίων έχει άμεση σχέση με το χρονικό σημείο που θα γίνουν οι εκλογές. Π.χ. εάν στηθούν κάλπες εντός 18μήνου από τον Σεπτέμβριο του 2015 (αφού όπως όλα δείχνουν με τροπολογία που θα κατατεθεί μαζί με τον εκλογικό νόμο η κυβέρνηση θα υπολογίζει ως αφετηρία για το 18μηνο τις τελευταίες εκλογές), τότε ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει δεμένα τα χέρια του αφού οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. 

Θέσεις στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. έχουν και άμεσοι και στενοί συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος (λέγεται ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας), ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης (συζητείται το όνομά του για την Καβάλα), ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ,Κώστας Κυρανάκης (στη Β΄ Αθηνών), ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βασίλης Σπανάκης (στη Β΄ Αθηνών), κ.α. Πιθανότατα θα είναι υποψήφιος στην Αχαϊα, όπως ήταν και πριν χρόνια, ο στενός του συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου του,Μιχάλης Μπεκίρης.

Βέβαια, η Ν.Δ., ως είθισται έχει μεγάλη έφεση στους δημοσιογράφους και στη Συγγρού συζητούνται για λίστες του κόμματος τα εξής πρόσωπα: Κώστας Μπογδάνος (δημοσιογράφος του Σκάι) για την Α΄ Αθηνών, Γιάννης Πιτταράς (δημοσιογράφος του Σκάι) στις Κυκλάδες, Γιάννης Λοβέρδος (Β΄ Αθηνών) και Γιώργος Ευθυμίου (δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Ελεύθερου Τύπου) στην Άρτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.