ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να ενώσουν δυνάμεις κατά της απλής αναλογικής

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να ενώσουν δυνάμεις κατά της απλής αναλογικής

Αγώνα, ώστε ο εκλογικός νόμος να μη συγκεντρώσει τις απαραίτητες 200 ψήφους και τη δέσμευση για την κατάργησή του από την επόμενη κυβέρνηση ,ανέλαβε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα έθεσε ως πρώτιστο μέλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη συγκεντρώσει ο εκλογικός νόμος τους 200 βουλευτές για την υπερψήφιση του.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «προφανή υστεροβουλία της κυβέρνησης» σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ξεπερνώ τα κομματικά εσκαμμένα και απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς βουλευτές. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές που δεν έχουν κανένα φραγμό, καμία πατριωτική ευσυνειδησία και καμία ιστορική αυτογνωσία».

«Ο προτεινόμενος εκλογικός νόμος είναι σημαντικό να μη συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας τον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης «βόμβα στα θεμέλια» της προοπτικής ισχυρών και σταθερών κυβερνήσεων. «Η απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ αντιβαίνει την απλή λογική. Διαβλέπει τη διαφαινόμενη ήττα του και θέλει η επόμενη κυβέρνηση να είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο μεταξύ στον σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία, ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά:.

«Πριν από έξι μήνες πάνω από 400.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για την εκλογή προέδρου της ΝΔ. Με τη συμμετοχή τους και την πίστη τους επισφράγισαν την ενότητα της παράταξης. Με τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους και εμείς ανταποκρινόμαστε. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ανταποκρινόμαστε μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Στο 10ο συνέδριο αποκτήσαμε ένα καινοτόμο καταστατικό, ανοίξαμε το κόμμα στα μέλη μας και νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας -ενώ σε ένα μήνα μετακομίζουμε στα νέα γραφεία- ξεκινήσαμε δε τη διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα του κόμματος».

Ακολούθως έδωσε τις βασικές γραμμές της αντιπολιτευτικής του τακτικής ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση: «Ασκούμε σκληρή αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με πλειοδοσία υποσχέσεων, αλλά με μία συμφωνία αλήθειας. Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει και το πολιτικό προβάδισμα της ΝΔ είναι ισχυρό. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, ενώ καταγράφεται και υπεροχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού. Αυτό οφείλεται στο ότι ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας πιστεύει στη ΝΔ.

Το εξάμηνο που πέρασε αποδείχθηκε η ανικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μνημόνιο που εκείνη υπέγραψε. Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της περήφανης διαπραγμάτευσης των κκ. Τσίπρα και Βαρουφάκη αλλά και τον λογαριασμό της διαπραγμάτευσης του κ. Τσακαλώτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα άνω των 9 δισ. ευρώ. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι νιώθουν στην τσέπη τους το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κανείς δεν υποχρέωσε την κυβέρνηση να πάρει αυτά τα μέτρα, μόνη της τα πήρε από ιδεοληψία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.