ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χρ. Σταϊκούρας: «Ο κρατικός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί με επιπλέον 180 εκατ. ευρώ»

Χρ. Σταϊκούρας: «Ο κρατικός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί με επιπλέον 180 εκατ. ευρώ»

Για επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού κατά 180.000.000 ευρώ έκανε λόγο ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας. Σε δήλωση του σχετικά με το κόστος δανεισμού από το αυξημένο επιτόκιο έκδοσης εντόκων γραμματίων, ανέφερε:

«Χθες, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, τρίμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο παρέμεινε υψηλό, στο 2,70%, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του 2015. Σημειώνεται ότι η τελευταία αντίστοιχη έκδοση του 2014, έγινε με επιτόκιο 1,90%.

Το ίδιο, αυξημένο κόστος δανεισμού παρατηρείται και στις εκδόσεις των εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, εξάμηνης διάρκειας. Από αυτή την αύξηση και διατήρηση του επιτοκίου δανεισμού σε υψηλά επίπεδα από τις αρχές του 2015, ο κρατικός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί, μέχρι σήμερα, με επιπλέον κόστος ύψους περίπου 180.000.000 ευρώ.

Αυτό το επιπλέον κόστος βαραίνει τους Έλληνες φορολογούμενους και είναι ίσο με την ετήσια εξοικονόμηση από την εφετινή περικοπή του ΕΚΑΣ, που αποφάσισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Και φυσικά δεν θα προέκυπτε αν δεν υπήρχε η καταστροφική διαπραγμάτευση του 1ου εξαμήνου του 2015 και η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της 1ης αξιολόγησης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.