ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει με τροπολογία ψήφο στους ομογενείς και σπάσιμο εκλογικών περιφερειών

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει με τροπολογία ψήφο στους ομογενείς και σπάσιμο εκλογικών περιφερειών

Πρόταση νόμου, με τη μορφή τροπολογίας, για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον εισηγητή Μάκη Βορίδη, η πρόταση της Ν.Δ. αφορά ζητήματα στα οποία διαφαίνεται διακομματική σύμπλευση και όχι το μπόνους στο οποίο ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει την παροχή δικαιώματος ψήφου στους Ελληνες ομογενείς και γενικότερα σε όσους διαμένουν στο εξωτερικό ή υπηρετούν σε ελληνική Αρχή του εξωτερικού, περιγράφοντας αναλυτικά τον τρόπο που θα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία. Συγκεκριμένα προτείνει να δοθεί το δικαίωμα ψήφου σε όσους είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια και τους εκλογικούς καταλόγους δήμου ή κοινότητας του ελληνικού κράτους και σε όσους έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και να μην το έχουν στερηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών.

Επίσης, η Ν.Δ. εισηγείται το «σπάσιμο» της Β’ Αθήνας σε τρεις ξεχωριστές εκλογικές περιφέρειες που τα όριά τους θα καθοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα.

Αναλυτικά για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του εκλογικού νόμου θα τοποθετηθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Στο κέντρο

Χθες το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας και είχε συναντήσεις με εργαζόμενους, καταστηματάρχες, αστυνομικούς και κατοίκους. Στο σταθμαρχείο, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, συναντήθηκε με οδηγούς τρόλεϊ και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την εκτέλεση του έργου τους, ενώ στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου ήταν σταθμευμένο λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αστυνομικούς και να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, στις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, την αυξημένη παραβατικότητα, αλλά και τα συχνά επεισόδια που προκαλούνται από τους «γνωστούς άγνωστους». Ο κ. Μητσοτάκης στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χάμιλτον επισκέφθηκε καφετέρια και συνομίλησε με τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί, οι οποίοι του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής.

«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι -λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης- εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και δεσμεύθηκε προσωπικά: «Οταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα».

Αντίδραση στις δηλώσεις του υπήρξε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο με ιδιαίτερα «πολιτική» ανακοίνωση έκανε λόγο για «παρακμιακές και ξεπερασμένες αντιλήψεις των αποστράτων της Συγγρού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα την κλιματική αλλαγή, υπογράμμισε ότι «η προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους μας και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση, ειδικά στη νέα γενιά».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι αποστολή της Νέας Δημοκρατίας είναι να μεταρρυθμίσει την Ελλάδα: «Να δημιουργήσει προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας. Να καλλιεργήσει μια νέα σχέση πολίτη-κράτους. Να προάγει μια νέα συλλογική συνείδηση πατριωτισμού, που θα εδράζεται στην εθνική αυτοπεποίθηση και στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.