ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Θ. Παπαθεοδώρου: «Απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης»

Θ. Παπαθεοδώρου: «Απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης»

Για απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης από κυβερνητικά στελέχη, αόριστες απειλές εναντίον δικαστών και φθηνές σκιαμαχίες κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με αφορμή την υπόθεση Siemens. 

«Για μία ακόμη φορά, στο κρίσιμο πεδίο της Δικαιοσύνης, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές: Απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία της από κυβερνητικά στελέχη, αόριστες απειλές εναντίον δικαστών και φθηνές σκιαμαχίες. Την ώρα που το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης στενάζει κάτω από το βάρος διαχρονικών παθογενειών, κυβερνητικοί παράγοντες αναλώνεται σε μεγαλοστομίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου. 

Σύμφωνα με το βουλευτή, «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα -σήμερα κιόλας- να εγκύψει με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης στα προβλήματα που δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων. Να τολμήσει να προωθήσει τις αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις για ένα πιο αποτελεσματικό δικαστικό σύστημα, προς όφελος των πολιτών και της Κοινωνίας. Να σταματήσει να αμφισβητεί συστηματικά -δια στόματος υπουργών της (!)- την ανεξαρτησία και το κύρος των δικαστικών λειτουργών. Να διασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και συνθήκες κατάλληλες για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους».

Έτσι μόνο μπορούμε να δούμε και τις δίκες να επισπεύδονται, προσθέτει ο κ. Παπαθεοδώρου. «Όχι με απειλές και πειθαρχικές διώξεις. Όχι με επικοινωνιακού χαρακτήρα, ασύμβατες, επισκέψεις του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συνοδεία δημοσιογράφων και φωτογράφων, ‘‘για τα μάτια του κόσμου’’. Ας μη συνεχίσει η Κυβέρνηση να αναζητά άλλοθι μεταξύ ανικανότητας και κατασκευασμένης συνωμοσιολογίας. Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, αλλά, ευτυχώς, ο λαός ακόμη βλέπει.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.