ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Άνοιγμα» της ΝΔ στην μεσαία τάξη και όχι σε «ελίτ και κρατικοδίαιτους»

«Άνοιγμα» της ΝΔ στην μεσαία τάξη και όχι σε «ελίτ και κρατικοδίαιτους»

Με την ομιλία του χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης οροθέτησε τους στόχους του κόμματος με σημεία αναφοράς τις ανάγκες της κοινωνίας και τις απαιτήσεις των πολιτών.

Είχε ιδιαίτερη σημασία η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι η Ν.Δ. είναι ένα λαϊκό κόμμα που πρέπει να αποτυπώνει το αίτημα για μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ευκαιρίες σε όλους και όχι ένα κλειστό σύστημα που θα ικανοποιεί τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ.

Πρόκειται ουσιαστικά για «άνοιγμα» της Ν.Δ. στην κοινωνία, που θα αποτελέσει και το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αγκαλιάσει και να εκφράσει με θέσεις και πολιτικές προτάσεις τους πολίτες που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο της οικονομικής ζωής και έχουν αποστασιοποιηθεί από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ένα μεγάλο τμήμα από αυτή την κατηγορία πολιτών στράφηκε στις προηγούμενες εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί. Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική. Επί ΣΥΡΙΖΑ οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι οικονομικά ασθενέστεροι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους. Η Ν.Δ. οφείλει να εξειδικεύσει τις προτάσεις της ώστε οι πολίτες που σήμερα αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται ως «β’ κατηγορίας» να μπουν ξανά στην καρδιά της οικονομικής ζωής.

Για το λόγο αυτό ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο ότι έως τώρα η κρατικοδίαιτη οικονομία είναι ένα ταγκό που χορεύουν δύο αλλά όμως οι ρόλοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Το κράτος θα ορίσει το θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις με μείωση φόρων και περιορισμό της γραφειοκρατίας και η ιδιωτική πρωτοβουλία θα πρέπει να επενδύσει αναλαμβάνοντας τις δικές της ευθύνες ώστε οι πολίτες να μην είναι μόνο συνέταιροι στις ζημίες αλλά να έχουν και το δικό τους μέρισμα στα κέρδη.

Το κλειδί για να πετύχει η πολιτική της Ν.Δ. είναι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, που θα δώσουν ευκαιρίες απασχόλησης στους μη έχοντες και θα τονώσουν την επιχειρηματική ζωή, που σήμερα φυτοζωεί ή μεταναστεύει.

Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε χθες το πλαίσιο για να αποκτήσει η Ν.Δ. την πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία που θα της επιτρέψει όχι μόνο να κερδίσει τις εκλογές αλλά να διαχειρισθεί την εξουσία προς όφελος των πολλών, χωρίς κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και κομματικές αγκυλώσεις.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τα όσα σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης δεν έχουν προηγούμενο. Εισαγγελείς καταγγέλλουν υπουργούς, δικαστές καταφέρονται κατά συναδέλφων τους, η δικαστική εξουσία μοιάζει χωρισμένη στα δύο με την κυβέρνηση να επιχειρεί την πλήρη χειραγώγησή της. Είναι σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος η Δικαιοσύνη να παραμερίσει πιέσεις από την εκτελεστική εξουσία και να ασκεί τα καθήκοντά της χωρίς σκιές αμφισβήτησης. Σε κάθε περίπτωση ο εμφύλιος που μαίνεται στα δικαστικά πράγματα της χώρας φθείρει την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της.

ΣΕ ΑΠΟΔΡΟΜΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Η αγωνία της παρέας του Μαξίμου πρέπει να έχει φτάσει στο κόκκινο με βάση τις συνεχείς εκπτώσεις που κάνουν στον εκλογικό νόμο προκειμένου να βρουν τους 200. Εχουν αγκαλιάσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και με τεχνάσματα επιχειρούν να συμπληρώσουν τον αριθμό των 200 για να θέτουν το δίλημμα της ακυβερνησίας προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία. Το συμπέρασμα όμως που προκύπτει από την τακτική είναι ότι ο Τσίπρας πλέον ασχολείται με το πώς θα καθυστερήσει την έξοδό του από το Μαξίμου και αυτό δείχνει ότι το σύστημα βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.