ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ. Μητσοτάκης: «Η ΝΔ δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη»

Κ. Μητσοτάκης: «Η ΝΔ δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη»

«Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Δικαστικών και Εισαγγελικών Ενώσεων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Κυβέρνηση να μην παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης και πρόσθεσε «η ΝΔ υπηρετεί την συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ενημερώθηκα, σήμερα, από τους εκπροσώπους των Δικαστικών και Εισαγγελικών Ενώσεων για μια σειρά από θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, που εύλογα τους απασχολούν.

Είδα λειτουργούς που έχουν αίσθηση των συνθηκών και της ευθύνης τους και αξίζουν το σεβασμό όλων μας.

Η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αποτελεί προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας μας.

Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς και να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, ώστε με τη σειρά τους να επιτελούν με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο λειτούργημά τους.

Γιατί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Την επιτάσσει το Σύνταγμα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, σε διάρκεια και ένταση, κρίσης στη Δικαιοσύνη.

Μια απαράδεκτη κατάσταση την οποία προσφάτως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος Υπουργός και την οποία η Νέα Δημοκρατία, με σειρά ενεργειών της, έχει αναδείξει στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι πολίτες εξοργίζονται από την προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης.

Για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειαζόμαστε επενδύσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς ανεξάρτητη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι απλό και ξεκάθαρο. Η Νέα Δημοκρατία, υπηρετεί την συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.