ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Με τη συζήτηση του αιτήματος Εξεταστικής Επιτροπής για το κλείσιμο των τραπεζών και το plan B απαντάει η ΝΔ στην κυβέρνηση

Με τη συζήτηση του αιτήματος Εξεταστικής Επιτροπής για το κλείσιμο των τραπεζών και το plan B απαντάει η ΝΔ στην κυβέρνηση

Ως ευκαιρία να επαναφέρουν την ατζέντα από τις θεσμικές αλλαγές, τον εκογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, στα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας, των πολιτών αλλά και τις βαρύτατες, όπως τονίζουν στη ΝΔ, ευθύνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βλέπουν στη Συγγρού την συζήτηση σήμερα στη Βουλή του αιτήματος για Εξεταστική Επιτροπή αναφορικά με το κλείσιμο των τραπεζών και το plan B του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης.

Ήδη, από τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος είχε τονίσει ότι η εν λόγω συζήτηση στη Βουλή πραγματοποιείται με μεγάλη καθυστέρηση, με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής.

Ωστόσο, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη συνδέουν τη χρονική συγκυρία με την κοινοβουλευτική ήττα του Αλέξη Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο, λόγω της αποτυχίας εξασφάλισης των απαιτούμενων 200 βουλευτών. Έτσι, η Συγγρού επιχειρεί να εντείνει τη φθορά στο κυβερνητικό επιτελείο, προσδοκώντας το συντομότερο δυνατόν σε ποιλιτικές εξελίξεις. Δεν είναι τυχαία η υποσημείωση που άφησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κουμουτσάκος, πως «με αυτή την κυβέρνηση με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της και με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει χάνοντας κοινοβουλευτικές μάχες, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα εκ νέου τους αντιπολιτευτικούς τόνους, αναμένεται να πάρει και μία πρώτη θέση επί των προτάσεων που κατέθεσε για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ο πρωθυπουργός, δίχως ωστόσο όπως επισημαίνουν από το γαλάζιο επιτελείο, να παρασυρθεί στην ατζέντα που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση. Και τούτο, διότι στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως ένεκα της διαρκούς κατάπτωσης της κυβέρνησης στα μάτια του κόσμου, ο πρωθυπουργός επιστρατεύει για μικροπολιτικούς λόγους ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα.

«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα δεινά του καταστροφικού του εξαμήνου στη διακυβέρνηση» είναι το κεντρικό σύνθημα με το οποίο προσέρχεται στη Βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ προκαλούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αποδεχθεί την πρόκληση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της επεισοδιακής «σκληρής διαπραγμάτευσης».

Όσες φορές μίλησε για αυτό κατέφυγε σε διαφορετικούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς. Αν δεν συμφωνήσει θα ομολογήσει συμμετοχή και συνενοχή και πως επιδιώκει συγκάλυψη, κάτι που η ΝΔ δεν θα επιτρέψει. Η αναζήτησή της αλήθειας δεν θα σταματήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά πάντως με τις προτάσεις για το Σύνταγμα, στη ΝΔ εκ προοιμίου απορρίπτουν την ενίσχυση του θεσμού των δημοψηφισμάτων, ως άκρως διχαστικά. Με μεγάλο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η στάση που θα τηρήσει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού η πρόταση Τσίπρα επί της ουσίας ταυτίζεται με αυτήν που είχε καταθέσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η οποία έχει έντονη απήχηση στο λεγόμενο »καραμανλικό» στρατόπεδο. Σημειώνεται ότι επί του θέματος ο εκπρόσωπος της ΝΔ χθες άφησε έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αν και εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απορρίψει το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου από το λαό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.