Σαρωτικός ανασχηματισμός στη ΝΔ- Στο φουλ «δουλεύουν» οι μηχανές για τις αλλαγές που έρχονται

Σαρωτικός ανασχηματισμός στη ΝΔ- Στο φουλ «δουλεύουν» οι μηχανές για τις αλλαγές που έρχονται

Σε φάση προετοιμασίας για σαρωτικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο της κομματικής ζωής ετοιμάζεται η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δουλεύει μεθοδικά για τον γαλάζιο «ανασχηματισμό» και με πυρετώδεις ρυθμούς για τις προγραμματικές εξαγγελίες του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το φθινόπωρο.

Ήδη η πρώτη κίνηση προς σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι η μετακόμιση από τη Συγγρού στα νέα γραφεία στο Μοσχάτο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Αυγούστου. Πάντως οι αλλαγές δεν θα είναι μόνο κτιριακές, αλλά θα είναι και οργανωτικές ενώ ήδη παίρνονται μέτρα για αλλαγές και στο πεδίο της επικοινωνιακής πολιτικής και εικόνας της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται οργανωτικές αλλαγές στο επίπεδο των γραμματειών του κόμματος, ενώ δεν λείπουν οι γκρίνιες για τις επιδόσεις του συντονιστικού οργάνου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της ΝΔ εκφράζονται παράπονα και διατυπώνονται σοβαρές επισημάνσεις, όπως από τον αντιπρόεδρο της βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, για τη στάση στελεχών και επικεφαλής των γραμματειών της ΝΔ, ότι χρησιμοποιούν το κομματικό τους πόστο για να κάνουν προσωπική καμπάνια ώστε να εξασφαλίσουν θέση στα ψηφοδέλτια της παράταξης σε περίπτωση εκλογών.  Στην περίπτωση των γραμματειών της ΝΔ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν επικεφαλής πρόσωπα τα οποία δεν θα κατέλθουν ως υποψήφιοι βουλευτές προκειμένου να «τρέξουν» την κομματική δουλειά χωρίς το άγχος και τη σκοπιμότητα του προσωπικού αγώνα για την εκλογή τους.

Παράλληλα σοβαρές αλλαγές ετοιμάζονται και στο επικοινωνιακό επιτελείο. Στόχος της ηγεσίας της ΝΔ είναι να βγουν στο προσκήνιο όσο γίνεται περισσότερα καινούργια, άφθαρτα, αλλά και γνωστά στελέχη τα οποία περνάνε από «μετεκπαίδευση» προκειμένου να φρεσκάρουν την εικόνα της ΝΔ. Μάλιστα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ότι αφορά την ανάδειξη νέων στελεχών, κατά καιρούς το έχει υπαινιχτεί υπό την μορφή ερωτήματος προς τα ΜΜΕ αν είναι έτοιμα να καλέσουν ως εκπρόσωπους της ΝΔ πρόσωπα λιγότερο γνωστά.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει, αναφέρουν οι πληροφορίες, media training σε κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Ρόλο διδάσκοντα έχουν αναλάβει ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ενώ τα μαθήματα παρακολουθούν οι βουλευτές Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Καραμανλής, Σταύρος Καλαφάτης και Άννα Καραμανλή. Από τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στα θρανία κάθονται ο γραμματέας αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, ο πρόεδρος της νεολαίας ΕΛΚ Κώστας Κυρανάκης, καθώς και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Σοφία Ζαχαράκη και Γιώργος Κοκκόλης. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου και έχει προσδιοριστεί ως η χρονική στιγμή κατά την οποία θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των βασικών αξόνων του προγράμματος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι σε θέση να κάνει την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίασή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.