ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Γ. Καμίνη για θέματα επικαιρότητας και ανομίας [φωτό]

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Γ. Καμίνη για θέματα επικαιρότητας και ανομίας [φωτό]

Στο δημαρχείο της Αθήνας μετέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπου πραγματοποίησε το μεσημέρι συνάντηση με τον Γιώργο Καμίνη, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα για το φαινόμενο της ανομίας. Μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι μόνο στον Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 21 κτίρια, τα οποία τελούν σήμερα υπό κατάληψη.

Η συνάντηση γίνεται σε μια χρονική περίοδο που έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ  ΝΔ και κυβέρνησης για θέματα η δημόσιας τάξης και ασφαλείας, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, τα φαινόμενα ανομίας, ειδικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα. Είχαμε στη Θεσσαλονίκη το αδιανόητο περιστατικό της κατάληψης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από μια μεγάλη ομάδα αντιεξουσιαστών με πολύ σημαντικές ζημιές στη δημόσια περιουσίας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση. Ανέφερε δε και «το πρωτοφανές συμβάν εισβολής αντιεξουσιαστών μέσα σε μια Εκκλησία, οι οποίοι διέκοψαν τη Θεία Λειτουργία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συζητήσουν με το Δήμαρχο της Αθήνας αυτήν τη διευρυνόμενη ένταση των φαινομένων ανομίας. «Μόνο στο Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 21 κτίρια, τα οποία τελούν σήμερα υπό κατάληψη. Και με την ευκαιρία της συνάντησής μας, ήθελα να επαναλάβω στον Δήμαρχο της Αθήνας την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην επιβολή του νόμου και της τάξης».

Θέλω με την ευκαιρία αυτή, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα θέσει τα ζητήματα αυτά στην πρώτη γραμμή των πολιτικών της προτεραιοτήτων.

«Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται και πάλι ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδια την ελευθερία. Και η σταδιακή διολίσθηση σε μια κατάσταση ανομίας, η οποία γίνεται δυστυχώς με τη σιωπηλή ανοχή της Κυβέρνησης, δεν μπορεί άλλο να είναι αποδεκτή», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι δύο άντρες έχουν εκφράσει την αμοιβαία εκτίμηση για τις πολιτικές θέσεις τους και τη στάση που διατηρούν σε κρίσιμα ζητήματα. Προ ολίγων  μηνών ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντήσει τον δήμαρχο Αθηναίων, με αφορμή το προσφυγικό, όταν ήταν σε έξαρση το φαινόμενο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ανοίξει διάλογο με θεσμικούς φορείς για το ζήτημα.

Στην κατεύθυνση αυτή η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Καμίνη στέλνει πολιτικά μηνύματα, δεδομένου ότι ο πρόεδρος  της ΝΔ είχε κάνει κάλεσμα από το βήμα της Βουλής σε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ να συνταχθούν, ώστε να ορθώσουν τείχος στα θεσμικά τερτίπια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα ξεκινά διερευνητικές επαφές για την εξεύρεση συμμαχιών με παράγοντες της αυτοδιοίκησης.

 Μόνο στον Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 21 κτίρια υπό κατάληψη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.