ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ.Κουμουτσάκος κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Παρέχετε ανοχή στους εισβολείς της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης»

Γ.Κουμουτσάκος κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Παρέχετε ανοχή στους εισβολείς της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης»

Το γάντι στο ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν έχει καταδικάσει την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Με αφορμή τις επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στα κεντρικά γραφεία των ΑΝΕΛ, ο κ.Κουμουτσάκος, αφού καταδίκασε αυτές τις επιθέσεις, σημείωσε ότι «η απαράδεκτη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκκωφαντική επιβεβαίωση της ιδεολογικής- κομματικής ανοχης και κάλυψης που δίνει  στους λεγόμενους αντιεξουσιαστές».

Στη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου αντέδρασε πριν από λίγο η Κουμουνδούρου, με μια λακωνική ανακοίνωση, με την οποία καλείται ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ «να αφήσει κατά μέρος την επιχείρηση πολιτικοποίησης» ζητημάτων θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ειδικότερα, η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου έχει ως εξής:

«Σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός των νόμων, της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών.

Σταθερή είναι και η θέση της ότι η βία δεν είναι ανεκτή απ’ όπου και εάν προέρχεται και έναντι οποιουδήποτε και εάν στρέφεται.

Γι’ αυτό και καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις και τους βανδαλισμούς των γνωστών – αγνώστων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανέναν δημοκράτη πολίτη, από καμία πολιτική δύναμη του δημοκρατικού τόξου.

Οι επιθέσεις αυτές είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα  πράξεων ανομίας που ξεκινούν από καταλήψεις και βανδαλισμούς δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και χθες έφτασαν μέχρι την ακραία αθλιότητα προσβολής Ιερού Ναού.

Για το τελευταίο αυτό γεγονός, που προσέβαλλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν έχει εκδώσει καμιά ανακοίνωση καταδίκης.

Η απαράδεκτη σιωπή τους είναι η εκκωφαντική επιβεβαίωση της ιδεολογικής – κομματικής ανοχής και κάλυψης που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους λεγόμενους ‘’αντιεξουσιαστές’’.

Ο κ. Τσίπρας καλείται να βάλει, επιτέλους, τέλος στο ‘’εκκρεμές’’ που κινείται μεταξύ  της κάλυψης και της ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία και της επιβεβλημένης από το νόμο ριζικής αντιμετώπισής της.  Το ερώτημα είναι εάν τελικά το μπορεί».

Η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν συνιστά αντικείμενο μικροπολιτικών παιχνιδιών και σκοπιμοτήτων. Καλούμε τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκο, να αφήσει κατά μέρος την επιχείρηση πολιτικοποίησης τέτοιων ζητημάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.