ΝΔ για διαρροή εγγράφου: «Να αποδώσει άμεσα τις ευθύνες η κυνέρνηση»

ΝΔ για διαρροή εγγράφου: «Να αποδώσει άμεσα τις ευθύνες η κυνέρνηση»

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τη δημοσιοποίηση απόρρητου εγγράφου του ΥΠΕΞ από την ομάδα «Ρουβίκωνας», κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κεφαλογιάννης τονίζει πως «η περιέλευση απόρρητων εγγράφων σε μία ομάδα, η οποία προβαίνει επανειλημμένα σε πράξεις βανδαλισμού περιουσιών και διατάραξης κοινωνικών και πολιτικών συναθροίσεων, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την υπευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται ευαίσθητα έγγραφα που αφορούν την εθνική ασφάλεια», επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει και να αποδώσει, άμεσα, ευθύνες γι’ αυτήν την έκνομη ενέργεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι η αξιόποινη και πειθαρχικώς ελεγκτέα συμπεριφορά του προσώπου που διέρρευσε το διαβαθμισμένο έγγραφο αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό που δεν θα επαναληφθεί, καθώς, όπως σημειώνει, «σε αντίθετη περίπτωση, νομιμοποιεί τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού, ο οποίος τροφοδοτεί και θάλπει παράνομες δραστηριότητες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.