ΝΔ: Ερώτηση 13 βουλευτών για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών

ΝΔ: Ερώτηση 13 βουλευτών για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών

Ερώτηση για τον διαγωνισμό – παρωδία, που στόχο έχει τον κυβερνητικό έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, κατέθεσαν σήμερα, 13 βουλευτές της ΝΔ προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι ο Υπουργός Επικρατείας προγραμματίζει να ολοκληρώσει τη διαδικασία αδειοδότησης προτού ακόμη κριθεί η συνταγματικότητα από το Συμβούλιο της Επικρατείας της απόφασης με την οποία αφαίρεσε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) και πήρε στα χέρια του την αδειοδοτική αρμοδιότητα. Αναφέρουν ότι η εκκρεμότητα αυτή απομειώνει το κύρος του διαγωνισμού και τονίζουν ότι είναι νομικά αναγκαίο να περιμένει η Κυβέρνηση την κρίση του δικαστηρίου πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα εγείρουν αξιώσεις των ιδιωτών σε βάρος του Δημοσίου.

Υπογραμμίζουν, ότι ενώ η Κυβέρνηση αυθαίρετα αποφάσισε να χορηγήσει μόλις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ενώ ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, ζήτησε την εκπόνηση νέας εμπειρογνωμοσύνης για τον αριθμό των αδειών. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αφενός δικαιώνει τα όσα έχει επισημάνει η Νέα Δημοκρατία και αφετέρου καταδεικνύει τη σκόπιμη προχειρότητα της Κυβέρνησης στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ακόμη ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να αναθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) το σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών προκαλεί θυμηδία και τονίζουν ότι η δήθεν ηλεκτρονική δημοπρασία, που σχεδιάζει η Ε.Ε.Τ.Τ., τελικά δεν είναι και τόσο ηλεκτρονική με αποτέλεσμα να εγείρονται συνθήκες αδιαφάνειας και διαβλητότητας της όλης διαδικασίας.

Υπογραμμίζουν σχετικά, ως προφανώς ασυμβίβαστο το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης «αναθέτει τη διενέργεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας στην Ε.Ε.Τ.Τ. την οποία εποπτεύει, και την ίδια στιγμή στη διαγωνιστική διαδικασία που καλείται να ολοκληρώσει η Αρχή να συμμετέχει επιχειρηματίας που συνδέεται προσωπικά μαζί του, και όλως τυχαίως ο πατέρας του ίδιου να λαμβάνει παράλληλα δημόσια έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μετά από κατατμήσεις που έχει αποφασίσει ο ίδιος Υπουργός».

Ανάμεσα στα άλλα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:

– Για ποιο λόγο ζητά συμπληρωματική γνωμοδότηση τη στιγμή που ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών βρίσκεται σε εξέλιξη; 

– Για ποιο λόγο η Κυβέρνηση δεν περιμένει την κρίση του ΣτΕ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Πόσο διαφανής και αμερόληπτη είναι η διαδικασία σχεδιασμού και  εκτέλεσης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.