ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Γεωργιάδης: «Ο κ. Πολάκης προβάλλει εαυτόν ως αναλάμποντα φανό σε έναν ωκεανό ανηθικότητας»

Α.Γεωργιάδης: «Ο κ. Πολάκης προβάλλει εαυτόν ως αναλάμποντα φανό σε έναν ωκεανό ανηθικότητας»

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τις νέες δηλώσεις του κ. Παύλου Πολάκη αναφορικά με την Δικαιοσύνη ζητά ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Πολάκης, κάνοντας δημαγωγική χρήση της κυριαρχίας που του προσδίδει ο υπουργικός θώκος, διακατεχόμενος από αίσθημα αυτοενθουσιασμού και από παραισθήσεις, προβάλλει εαυτόν, ως πολιτοφύλακα, ως αναλάμποντα φανό σε έναν ωκεανό ανηθικότητας, ανομίας».

Ο βουλευτής της ΝΔ σε ερώτησή του προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει ότι «Το πεδίο συνάντησης των αρχών του κράτους δικαίου και των ενεργειών του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, χαρακτηρίζεται από αίσθηση ιδιαίτερης κρισιμότητας. Αφορμή στάθηκε αυτή τη φορά η ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη δύο διοικητικών στελεχών του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίοι προχώρησαν, ενάντια στην προσωρινή διαταγή μη εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης που εξέδωσε δικαστικός λειτουργός, στη σύναψη ατομικών συμβάσεων έργου για τον καθαρισμό του νοσοκομείου, όπως ορίζει νόμος και υπουργική απόφαση» ενώ εξηγεί ότι «Ο Πελοποννήσιος νομομαθής Ι.Π. Κοκκώνης, αναφερόμενος προφητικά και εύστοχα στα όρια της εξουσίας των αρχόντων, μίλησε για τον κίνδυνο υπερπήδησης αυτών των ορίων, αλλά και τις συνέπειες στην υπεράσπιση του δικαίου των πολιτών και της ευνομίας. 

Η αρχή έγινε πριν λίγο καιρό με την δριμεία επίθεση του κ. Πολάκη στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς σύμφωνα με τον Υπουργό «ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος». Χθες το Υπουργείο Υγείας (01.08.2016), διά μέσου σχετικού Δελτίου Τύπου, αποκάλεσε την Αστυνομία το «μακρύ χέρι των εργολάβων» και «τοποτηρητές των ατομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων» και παράλληλα ότι «το βαθύ πρόβλημα, που εντοπίζεται σε τμήμα της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την Κυβέρνηση». Για μια ακόμη φορά ο Υπουργός καταφέρεται εναντίον των δικαστικών λειτουργών, κάνοντας λόγο ότι «η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, κατανοώντας την ουσία και το δίκαιο της απόφασης αυτής, από την σκοπιά του εργασιακού δικαίου και του δημόσιου συμφέροντος να σταθεί συμπαραστάτης και όχι υπονομευτής, απέναντι στην προσπάθεια αυτή»».

«Κατά τον κ. Πολάκη, η Δικαιοσύνη δε λειτουργεί ως θεματοφύλακας του εργασιακού δικαίου και του δημοσίου συμφέροντος και για να είναι ανεξάρτητη πρέπει να υπακούει στις κεντρικές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης. Είναι προφανές, ότι ο κ. Πολάκης, κάνοντας δημαγωγική χρήση της κυριαρχίας που του προσδίδει ο Υπουργικός θώκος, διακατεχόμενος από αίσθημα αυτοενθουσιασμού και από παραισθήσεις, προβάλλει εαυτόν, ως πολιτοφύλακα, ως αναλάμποντα φανό σε έναν ωκεανό ανηθικότητας, ανομίας, αναρχίας και διασαλευμένης κοινωνικής τάξης που επικρατεί στη χώρα μας» συνεχίζει ο ίδιος για να προσθέσει «Οι παραπάνω ενέργειες αναδεικνύουν ότι υπάρχει κρίση αυτοσυνειδησίας σε ορισμένα μέλη της Κυβέρνησης, τα οποία, δυστυχώς, παίζουν ἐν οὐ παικτοῖς, θέτοντας σε σοβαρή κρισιμότητα την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου. 

Στη μαχητική ρητορεία της ιδεολογικής υπεροχής της Αριστεράς πρέπει να μπει το καθήκον της αλήθειας και της ευνομίας, χωρίς αυθαίρετες επεμβάσεις της κρατικής εξουσίας στο δικαιοδοτικό έργο των δικαστικών λειτουργών και των Αστυνομικών οργάνων. Ιδίως στην εποχή της οικονομικής κρίσης, που, δυστυχώς, αναδεικνύεται σε πολιτική κρίση, απαιτείται πλεόνασμα πολιτικής εμπιστοσύνης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα για να ανακάμψει και που απαιτούνται στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση με τους εταίρους μας. 

Ο έλεγχος της τήρησης των ενεργειών των μελών μιας Κυβέρνησης είναι ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού ως πολιτικού προϊσταμένου και η ευθύνη περιφρούρησης των αρχών του κράτους δικαίου είναι ευθύνη όλων μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρωτά τέλος Ποια είναι η τοποθέτησή σας για τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη;  Συμφωνείτε με τις απόψεις του κ. Πολάκη για το ρόλο των Δικαστικών λειτουργών και των Αστυνομικών οργάνων;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.