ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων για την προσφυγική κρίση

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων για την προσφυγική κρίση

Ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό, το συντομότερο δυνατόν, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων ζητούν από τον περιφερειάρχη Κρήτης, μέσω κοινής επιστολής, ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηράκλειου Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Λασιθίου και πρώην πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνης και τομεάρχης εξωτερικών Γιάννης Κεφαλογιάννης, τα μέλη της πολιτικής επιτροπής από τους τέσσερις νομούς του νησιού και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Κρήτης της ΝΔ.

Επίσης, η επιστολή κοινοποιείται στους τέσσερις δημάρχους της Κρήτης, που συμμετείχαν πρόσφατα στη σύσκεψη στην περιφέρεια υπό τον αναπληρωτή υπουργό, μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

«Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την επίσκεψη στο Ηράκλειο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, με σκοπό το συντονισμό δράσεων για την μετεγκατάσταση 2.000 μεταναστών στην Κρήτη» αναφέρουν στην επιστολή.

Επίσης σημειώνουν, πως «διαβάσαμε μάλιστα, ότι αμέσως μετά το πέρας της συσκέψεως ελήφθησαν αποφάσεις παρουσία των δημάρχων της Κρήτης και τοπικών βουλευτών».

Στη συνέχεια χαρακτηρίζουν το μεταναστευτικό ως μείζονος σημασίας εθνικό πρόβλημα με ανθρωπιστικές διαστάσεις, ωστόσο προσθέτουν «οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της κυβέρνησης μόνο από ανευθυνότητα μπορούν να χαρακτηριστούν».

Σύμφωνα με τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, «ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, συνεχίζουν να χειρίζονται το μεταναστευτικό με λογική ασκήσεως επί χάρτου και να αγνοούν τις ιδιαιτερότητες και τις αναπτυξιακές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και της νησιωτικής Ελλάδας. Δυστυχώς, πολύ φοβούμαστε ότι θα διαπράξουν και στη Κρήτη, το ίδιο έγκλημα που συνέβη εξαιτίας της ανεύθυνης πολιτικής τους και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Στην ίδια επιστολή, απευθυνόμενοι στον περιφερειάρχη καταλήγουν: «Επειδή πολλά από τα όσα ακούγονται και διαδίδονται πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα δεδομένη την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τα ζητήματα της Κρήτης, ζητούμε από μέρους σας το συντομότερο δυνατόν, τον προγραμματισμό ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των τοπικών και πολιτειακών φορέων της Κρήτης, ώστε να λάβουμε έγκυρη ενημέρωση για τα όσα διημείφθησαν στην εν λόγω συνεδρίαση, και να συναποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.