ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα θα προσπαθήσει ο Κ. Μητσοτάκης στην σημερινή συνάντηση με τον Α. Τζιτζικώστα

Να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα θα προσπαθήσει ο Κ. Μητσοτάκης στην σημερινή συνάντηση με τον Α. Τζιτζικώστα

Προσπάθεια να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα και να ομογενοποιήσει το εσωτερικό της στο μέγιστο δυνατό βαθμό πριν αρχίσει το «σκληρό ροκ» του Σεπτεμβρίου με την κυβέρνηση, καταβάλλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η γαλάζια αναταραχή για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και την παραπομπή Γεωργίου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχεται στα νέα γραφεία που εγκαταστάθηκε η ΝΔ στην Πειραιώς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο της έντονης διαφοροποίησης του κ. Τζιτζικώστα από τις επιλογές της ηγεσίας, γεγονός που είχε προκαλέσει δυσφορία στο επιτελείο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πολιτικοί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το Δεκαπενταύγουστο και κανόνισαν να συζητήσουν εκ του σύνεγγυς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιουλίου ο Απόστολος Τζιτζικώστας έδωσε το παρών στην εκδήλωση της Βουλής για τις προτάσεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε πηγαδάκι δημοσιογράφων που στήθηκε μετά ο κ. Τζιτζικώστας συμφώνησε ότι οι προτάσεις Τσίπρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. «Αν δεν συναινέσει η ΝΔ θα είναι λάθος» είπε χαρακτηριστικά αλλά εξέφρασε και την άποψη ότι θα πρέπει να μπει στο τραπέζι και η αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Σε συνέντευξη του το Μάιο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε μάλιστα δηλώσει πως εάν είχε εκλεγεί εκείνος αρχηγός, δε θα είχε κάνει αντιπρόεδρο του κόμματος τον Άδωνι Γεωργιάδη και είχε διαφωνήσει με την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ.

Την ίδια ώρα εν τω μεταξύ, στο επιτελείο Μητσοτάκη παρατηρούν με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις που γίνονται από το λεγόμενο «καραμανλικό» στρατόπεδο με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς εντείνονται οι φήμες για παρέμβαση Μεϊμαράκη, γεγονός που θα προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στη γαλάζια ηγεσία και εκτιμάται από συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ότι θα αποσυσπειρώσει τη ΝΔ σε μία κρίσιμη καμπή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.