ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ. Πλακιωτάκης: «Πραγματικό μέλημα του κ. Τσίπρα η πολιτική του επιβίωση και όχι η ελληνική οικονομία»

Γ. Πλακιωτάκης: «Πραγματικό μέλημα του κ. Τσίπρα η πολιτική του επιβίωση και όχι η ελληνική οικονομία»

Θα πρέπει να προσέχουν πως μιλούν για τους Κρητικούς και την Κρήτη γενικότερα, απαντά, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κρητικός βουλευτής, τ. πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης στις δηλώσεις Μουζάλα περί “εκλεκτής φυλής των Κρητικών”.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης διευκρινίζει ότι η Κρήτη και ο Κρητικός λαός δεν αρνούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος αλλά κατόπιν διαλόγου και βάση σχεδίου.

Σε ερώτησή του αν βλέπει πιθανότητα πρόωρων εκλογών υποστηρίζει ότι Αλέξης Τσίπρας, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για πρόωρες εκλογές , προχώρησε σε διάψευση για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτικών του αντιπάλων.

Αναφερόμενος στην οικονομία, δηλώνει ότι θα αργήσουν να φανούν θετικά αποτελέσματα και υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για την ελληνική οικονομία και το καλό του τόπου, αλλά μόνο για την πολιτική του επιβίωση.

Τέλος, για την μη τοποθέτηση της ΝΔ στο “σκάνδαλο Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ”, απαντά ότι η ΝΔ δεν συνηθίζει να παρεμβαίνει σε υποθέσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη.

Η πλήρης συνέντευξη του Γιάννη Πλακιωτάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

Κύριε Πλακιωτάκη, οι Κρητικοί βουλευτές κρούεται τον κώδωνα του κινδύνου για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Τελικά, θα υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη; Σας ρωτώ γιατί μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

-Άγνωστοι αι βουλαί των κκ Μουζάλα και Τσίπρα. Έως τώρα, από την μεριά της κυβέρνησης ακούμε φήμες και ανεπιβεβαίωτες προθέσεις. Ο κ. Μουζάλας βέβαια, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και προσπάθησε να αξιοποιήσει προπαγανδιστικά το θέμα για την αποκόμιση πολιτικών οφελών.

Εκτιμάτε ότι είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει στην Κρήτη έναν μεγάλο αριθμό μεταναστών;

-Με τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είμαι βέβαιος για τίποτα. Όλα είναι πιθανά.

Δεν είναι λίγο σοβινιστικό, όμως, έναντι των άλλων νησιών που φιλοξενούν μετανάστες να ζητάτε να εξαιρεθεί η Κρήτη;

-Θεωρώ λάθος να εμπλακούμε σε αυτή την σκόπιμη προπαγανδιστική τακτική του κ. Μουζάλα και της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους Έλληνες, ώστε να επιβάλλουν την καθεστωτική τους λογική μέσω του παιχνιδιού της απόδοσης ευθυνών. Όπως απήντησα και στον κ. Μουζάλα στα περί «εκλεκτής φυλής των Κρητικών» θα πρέπει να προσέχουν πώς μιλούν για τους Κρητικούς και την Κρήτη γενικότερα. Όταν μιλά ο κ. Μουζάλας για τους Κρητικούς, θα πρέπει να έχει κατά νου ότι ο κρητικός λαός έχει διαχρονική προσφορά στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες της πατρίδας μας και πως έχει πληρώσει υψηλό τίμημα για την ελευθερία της.

Είναι πραγματικά θλιβερό, να επιχειρείται από μέρους του κ. Μουζάλα, να πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία των τοπικών παραγόντων και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, επειδή διανοήθηκαν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους για τις μεθοδεύσεις τις κυβέρνησης σε σχέση με τη συμμετοχή της Κρήτης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

-Η Κρήτη και ο κρητικός λαός δεν αρνούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά κατόπιν διαλόγου και βάσει συγκεκριμένου σχεδίου δράσης και χρονοδιαγράμματος.

Ο πρωθυπουργός διέψευσε τις φήμες για πρόωρες εκλογές. Σας έπεισε ή θεωρείτε ότι οι πρόωρες εκλογές ποτέ δεν προαναγγέλλονται;

-Ο κ. Τσίπρας, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, προχώρησε στη διάψευσή τους για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτικών αντιπάλων του. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας, βασιζόμενος στην προσφιλή του τακτική, του «βλέποντας και κάνοντας», θα εκτιμήσει τα πολιτικά δεδομένα αμέσως μετά τις διακοπές και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Κριτήριο για την τελική του απόφαση θα είναι η πορεία του κυβερνητικού έργου, η πρόοδος στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιευθεί η δεύτερη υποδόση των 2,8 δισ, η πορεία των εσόδων από την φοροεπιδρομή του φθινοπώρου και το κλίμα των συζητήσεων με τους τροϊκανούς για την αναμόρφωση του εργασιακού καθεστώτος στη χώρα.

Με δεδομένη την αδυναμία του να διαχειριστεί αυτό το εκρηκτικό μείγμα και τη λαϊκή οργή που θα κλιμακωθεί το αμέσως χρονικό διάστημα, πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να προσφύγει στις κάλπες.

-Γιατί, όμως, να σκεφτεί ο πρωθυπουργός να προσφύγει σε εκλογές; Δεν είναι πιο λογικό να περιμένει να φέρει η κυβέρνηση θετικά αποτελέσματα στον τομέα της οικονομίας;

-Από την έως τώρα εξέλιξη της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, συμπεραίνεται ότι θα αργήσουν πολύ να φανούν θετικά αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για το μέλλον του τόπου. Το πραγματικό του μέλημα είναι η πολιτική του επιβίωση.

Με δεδομένο ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, επενδύει στην ακυβερνησία της χώρας για να επιστρέψει τους επόμενους μήνες και πάλι, στα πολιτικά πράγματα.

-Η ΝΔ, από τη δική της πλευρά συνεχίζει να ζητά εκλογές. Θεωρείτε ότι η επιμονή στις πρόωρες εκλογές λειτουργεί θετικά για τη ΝΔ;

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να ζητά εκλογές, διότι το κόστος παραμονής της κυβέρνησης Τσίπρα στην εξουσία είναι πολλαπλάσιο από την αποχώρησή της.

Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση και ένα νέο μίγμα πολιτικής. Χρειάζεται μια νέα αναπτυξιακή πολιτική που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση και τα μνημόνια. Την πολιτική αυτή, μόνο η Νέα Δημοκρατία είναι ικανή να υλοποιήσει.

Η είδηση από το Reuters ότι είναι έτοιμοι επενδυτές να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα δεν είναι μία ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σωστό δρόμο;

-Σημασία δεν έχουν οι προθέσεις των επενδυτών, αλλά η πολιτική βούληση αυτών που διαχειρίζονται τη τύχη της χώρας. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην αναπτυξιακή δύναμη της ελεύθερης αγοράς και ούτε στις επενδύσεις. Οι μεθοδεύσεις της στο ελληνικό, την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων και τη σύμβαση της Cosco αποδεικνύουν ότι έχουμε να κάνουμε με παλαιοκομμουνιστές και νοσταλγούς του σταλινικού ολοκληρωτισμού.

Κύριε Πλακιωτάκη, η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στους FT πως αν καταδικαστεί θα τεθούν σε κίνδυνο οι διαπραγματεύσεις για το χρέος δεν ακούγεται σαν απειλή;

-Δεν ασχολούμαι με τις δηλώσεις του κ. Γεωργίου. Τα όσα λέει θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.

Εκτιμάτε ότι έπρεπε να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ για το «σκάνδαλο Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ»;

-Η Νέα Δημοκρατία δεν συνηθίζει να επεμβαίνει σε υποθέσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.