ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τηλεοπτικές άδειες: Ανεβάζει τους τόνους στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση η ΝΔ

Τηλεοπτικές άδειες: Ανεβάζει τους τόνους στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση η ΝΔ

Κατακόρυφα ανεβάζει τους τόνους η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών, την ώρα που η διαδικασία μετά από καιρό βαδίζει προς ολοκλήρωση την ερχόμενη Τρίτη, 30 Αυγούστου.

Με μία σκληρή ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση θέλοντας για μία ακόμη φορά να καταρρίψει το επιχείρημα της νομιμότητας και να υπογραμμίσει τον «καθεστωτισμό» που διακρίνει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, τονίζει πως «η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης, χτίζοντας ‘γέφυρες διαπλοκής’ με τους παλαιούς και νέους καναλάρχες» και πως ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας, αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να αποδεχθεί ένα διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «αγωνία του κ. Παππά που δεν περιμένει καν την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)».

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαλούν το Μέγαρο Μαξίμου για χτίσιμο «νεοδιαπλοκής» και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι οικοδομεί μια ολιγαρχία στα Μέσα Ενημέρωσης, περιορίζοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό των απόψεων και στρέφεται ουσιαστικά κατά της ίδια της Δημοκρατίας. Για αυτό το λόγο και στη ΝΔ δεσμεύονται για αλλαγές στην κατεύθυνση του πλουραλισμού όταν οι ίδιοι έρθουν στο γκουβέρνο.

Την ίδια ώρα στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ ενόψει και των καταιγιστικών εξελίξεων του φθινοπώρου, που προεξοφλείται νέο αδιέξοδο για την κυβέρνηση Τσίπρα, ήδη έχει πέσει επί τάπητος το «όπλο» της πρότασης μομφής. Από το περιβάλλον του κ Μητσοτάκη τονίζεται πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να πιέζει για πρόωρες κάλπες, καθώς «η κυβέρνηση αυτή δεν εκπροσωπεί τα εθνικά συμφέροντα». Ωστόσο, όπως παραδέχονται όλοι, η «μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ενδεχόμενο της μομφής κατά της κυβέρνησης πάντως, το οποίο παραμένει στη φαρέτρα της ΝΔ, αναμένεται να ανασυρθεί με μεγάλη προσοχή και στο κατάλληλο χρονικό σημείο, όταν η κοινωνική ένταση θα έχει φουντώσει από τη φοροεπιδρομή και το αδιέξοδο θα έχει επέλθει στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, με στόχο να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.