ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η ΝΔ – Εστιάζει στην αποδόμηση της πρωθυπουργικής εικόνας

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η ΝΔ – Εστιάζει στην αποδόμηση της πρωθυπουργικής εικόνας

Για τη μάχη της ΔΕΘ προετοιμάζεται η ΝΔ με την έναρξη της νέας πολιτικής χρονιάς, θεωρώντας ότι η εμφάνιση του πρωθυπουργού μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης. 

Καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλλει την ατζέντα του Φθινοπώρου, η ΝΔ εστιάζει στην αποδόμηση της πρωθυπουργικής εικόνας, εμφανίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα σαν “τον πιο ανίκανο και αναξιόπιστο πρωθυπουργό της αντιπολίτευσης” και παράλληλα οικοδομεί την δική της εικόνα “της μοναδικής πολιτικής δύναμης που έχει σχέδιο και μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση”. 

Δύο tweet που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες ημέρες είναι ενδεικτικά. Χθες  ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομία, που δείχνουν ύφεση για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη: “Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αξίζουμε. Σχέδιο εξόδου από την κρίση έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία”, ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ. 

Μία ημέρα νωρίτερα είχε απαντήσει στην συνέντευξη του πρωθυπουργού: “Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν απωλέσει τη μνήμη τους. Θα συστήναμε στον κ. Τσίπρα  να αποφεύγει τις μακροσεκλείς συνεντεύξεις, όσο πιο μεγάλες τόσο περισσότερα ψέματα”. 

Η αποδόμηση της εικόνας του πρωθυπουργού είναι ο ένας από τους βασικούς στόχους της ΝΔ στην πορεία προς την ΔΕΘ, για την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι σε συνδυασμό με τις αρνητικές συνθήκες στην κοινωνία, θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη πορεία για την κυβέρνηση. Σταθερό μότο στις ανακοινώσεις του κόμματος και στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων στελεχών είναι ότι “ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιο ανίκανος και αναξιόπιστος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης”. Παράλληλα σχολιάζοντας είτε τις τοποθετήσεις του στο εσωτερικό, είτε τις κινήσεις του στο εξωτερικό όπως η συμμετοχή του στους σοσιαλδημοκράτες και την σύνοδο των ηγετών των χωρών της Μεσογείου, επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία ότι “ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει την αξιοπιστία του, κανείς δεν τον πιστεύει πια”. 

Οι μεγάλες ανακολουθίες της πρώτης και της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα όχι απλώς στο ισχυρό αλλά στο μοναδικό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος καθιστούν τον πρωθυπουργό τον βασικό στόχο της ΝΔ. Η κατάρρευση της εικόνας του πρωθυπουργού θα καταστήσει την διαφορά όχι απλώς μεγαλύτερη αλλά και μη αναστρέψιμη. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουν τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις στο ΕΚΑΣ, στον ΕΝΦΙΑ, την υπερφορολόγηση, τις επιβαρύνσεις στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Παράλληλα εμφανίζουν τον πρωθυπουργό παγιδευμένο στις εσωτερικές αντιφάσεις της κυβέρνησης, ως τροχονόμο των υπουργών του και στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει. 

Παράλληλα με την αποδόμηση του πρωθυπουργού η ΝΔ επιχειρεί να εμφανίσει τη ΝΔ ως τη μόνη αξιόπιστη δύναμη που έχει σχέδιο και μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Οι επιτελείς της Πειραιώς αναγνωρίζουν ότι καίτοι προηγούνται σταθερά στις δημοσκοπήσεις δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει την απαραίτητη δυναμική. Απαιτείται γι αυτό να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας ότι η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση, όπως υπογραμμίζει στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του κόμματος. Οι επιτελείς της Πειραιώς διαρρέουν ότι “οι πολίτες αναμένουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής, αναζητούν έναν δρόμο αισιοδοξίας και προοπτικής. Δίνοντας το στίγμα της δικής του παρουσίας στην ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι σε κάθε περίπτωση θα αποφύγει την πεπατημένη των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την δική του κυβερνητική πρόταση εστιασμένη στον ρεαλισμό και στην δυνατότητα της εφαρμογής της. 

Η φιλοσοφία της πρότασης βασίζεται σε ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους παράλληλα με την μείωση των δημοσίων δαπανών, παράλληλα με την προσέλκυση επενδύσεων ως την μόνη ρεαλιστική πρόταση για την ανάκαμψη, την δημιουργία θέσεων εργασίας και την έξοδο από την κρίση. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το δικό του όραμα και όπως λένε οι επιτελείς του δεν θα μπει στην εξειδίκευση της πρότασης κάτι που προϋποθέτει λεπτομερή στοιχεία και διαγράμματα. Επιπλέον στον σχεδιασμό τους είναι το σταδιακό ξεδίπλωμα της κυβερνητικής πρότασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.