ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΝΔ: «Κάθε παραίτηση ανοίγει μία ακόμη πληγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας»

ΝΔ: «Κάθε παραίτηση ανοίγει μία ακόμη πληγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας»

Για νέες παραιτήσεις διακεκριμένων στελεχών από τα Πανεπιστήμια προειδοποιεί η Νέα Δημοκρατία καταγγέλοντας την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ότι απαξιώνουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με αφορμή την παραίτηση έξι μελών του Συμβουλίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, σημειώνει το υπουργείο Παιδείας εμμένει στην ουσιαστική κατάργηση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων με αποτελέσμα τις μαζικές παραιτήσεις των μελών τους. «Κάθε παραίτηση ανοίγει μία ακόμη πληγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας» τονίζει και προσθέτει ότι προαναγγέλλονται και άλλες παραιτήσεις.

«Και όμως τα Συμβούλια του Ιδρύματος, που απετέλεσαν ένα σπουδαίο νεωτερισμό και υπερψηφίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και ειδικά στην αποκομματικοποίηση τους, για την οποία υποτίθεται κόπτεται η σημερινή Κυβέρνηση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Φορτσάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.