ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στην Κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στην Κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Επιχείρηση διεμβολισμού του κυβερνητικού συνασπισμού με αφορμή τις ίδιες τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για την υποψηφιότητα Καλογρίτσα έχει θέσει σε εφαρμογή η Νέα Δημοκρατία, αποσκοπώντας τόσο στην αποδυνάμωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα μάτια της κοινής γνώμης, όσο και στην εξώθηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για μία υπόθεση που τονίζουν πως «έχει έντονη οσμή… νεοδιαπλοκής».

Στη Νέα Δημοκρατία αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, μετά και την ολοκλήρωση της δημοπρασίας αποφεύγουν να πάρουν συγκεκριμένη θέση για το μέλλον του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και τις προθέσεις του Μοσχάτου εάν αυτό κληθεί να αναλάβει την εξουσία. Η εποδός για περισσότερες άδειες με νέα δημοπρασία συνεχίζει να υφίσταται στη γαλάζια ατζέντα, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως θα προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων σε πρώτη φάση από τους ίδιους τους υπερθεματιστές της αρχικής δημοπρασίας.

Έτσι, την ώρα που στο Μοσχάτο τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως «τίποτα δεν τελείωσε», παραπέμποντας επί της ουσίας στην πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά, με ερώτηση 52 βουλευτών της η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση για τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Στην ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας και Δικαιοσύνης οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι «κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή» και ρωτούν μεταξύ άλλων αν είναι νόμιμη η συμμετοχή.

Συγκεκριμένα ρωτούν:

1.Ποια η θέση της Κυβέρνησης στις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού της και κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου για τον κ. Καλογρίτσα; Εξακολουθεί ο κ. Υπουργός να έχει την ίδια άποψη; Δεν πρέπει, αλήθεια, να επιληφθεί η Δικαιοσύνη;

2.Έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τα στοιχεία που γνωρίζει ο κ. Καμμένος και που οδήγησαν στις δηλώσεις του για «… μαύρο χρήμα»;

3.Δεν θα έπρεπε να περιμένει η Κυβέρνηση αφενός να αποφανθεί το ΣτΕ και αφετέρου να εξετασθούν τα στοιχεία των δηλώσεων Καμμένου για «… μαύρο χρήμα» πριν την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης; Γιατί αυτή η σπουδή;

4.Πότε, από ποιους και με ποια διαδικασία θα διενεργηθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών που έλαβαν άδεια; Για ποιο λόγο ο έλεγχος αυτός δεν προηγήθηκε της χορήγησης άδειας; Πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου πόθεν έσχες των ανωτέρω;

5.Είναι νόμιμη η συμμετοχή του ομίλου Καλογρίτσα στη διαδικασία αδειοδότησης και η χορήγηση τηλεοπτικής άδειας, δεδομένου ότι κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή;

Πιέσεις για τους εργαζόμενους

Παράλληλα, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη κλιμακώνουν τις πιέσεις με αφορμή το δυσοίωνο μέλλον των εργαζομένων στα κανάλια των μειοδοτών της δημοπρασίας, επιχειρώντας να καταστήσουν αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας που κρέμεται πάνω από περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους.

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως δεν θα οδηγηθεί κανείς στην ανεργία, στο γαλάζιο επιτελείο κάνουν λόγο για «ευχολόγια» και τονίζουν ότι «δεν μπορούν να συντονιστούν πλέον ούτε στο ψέμα». Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στηλιτεύουν την εικόνα Βαβέλ που παρουσιάζει το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης και Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασαν συγχρόνως μία… αντιδιαμετρικά αντίθετη «οπτική» για το μέλλον των εργαζομένων.

Έτσι, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρεται ότι «ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (μιλώντας στο Κόκκινο) υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση φρόντισε να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας». Την ίδια ώρα τονίζεται πως «ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης (μιλώντας στον ″Real″) ισχυρίζεται ότι, όχι μόνο δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες», για να φτάσει, όπως τονίζουν «ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος (μιλώντας, επίσης, στον ″Real″), σε πλήρη αντίθεση με τους συντρόφους του, ομολογεί ότι θα υπάρξει κύμα ανεργίας και ισχυρίζεται ότι ο ΟΑΕΔ καταρτίζει προγράμματα για τους ανέργους από το ″μαύρο″ στα κανάλια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.