Ερώτηση της ΝΔ στην Βουλή για την μεταφορά των διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες

Ερώτηση της ΝΔ στην Βουλή για την μεταφορά των διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες

Τη μεταφορά των διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες ζητά εγγράφως από τη διοίκηση του Οργανισμού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Πολάκης κατά παράβαση της σχετικής σύμβασης του Οργανισμού για την ανάθεση της διαχείρισης των χρηματικών διαθεσίμων του σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που βρίσκεται σε ισχύ αξιώνει εγγράφως από τον ΕΟΠΥΥ να μεταφέρει τα χρηματικά του διαθέσιμα σε Συνεταιριστικές Τράπεζες.

Η άνευ προηγουμένου αυτή προτροπή προς το Δ.Σ. του Οργανισμού δεν είναι μόνο αυθαίρετη και άσχετη ως προς την παραγωγή κοινωνικής πολιτικής που περιέργως επικαλείται ο κ. Πολάκης. Στην ουσία είναι προτροπή προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για διάπραξη παράνομης πράξης και εύλογα προξενεί πολλά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της» αναφέρουν οι βουλευτές της Ν.Δ. Νίκος, Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως αναφέρουν το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την ανάθεση διαχείρισης διαθεσίμων Οργανισμών, όπως ο ΕΟΠΥΥ, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι σαφές και αυστηρό. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη λήψη απόφασης μόνον μετά από διενέργεια Δημόσιου Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού και δεν εξαρτάται από τις προσωπικές επιθυμίες του εκάστοτε υπουργού, πολιτικού προϊσταμένου του Οργανισμού και προσθέτουν:

«Γι’ αυτό και το τελευταίο ατόπημα του κ. Πολάκη αποκαλύπτει κάτι βαθύτερο. Έχει να κάνει με την ολοκληρωτική αντίληψη που τον διακατέχει ως προς την εξουσία και τη διαχείρισή της:

Αφού είναι εξουσία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, χωρίς να σέβεται κανόνες δικαίου, χωρίς να τηρεί διαδικασίες, χωρίς να υπολογίζει νομικά κατοχυρωμένες δεσμεύσεις.

Τον καλούμε να μην επιμείνει σε αυτό το βαρύτατο θεσμικό του ατόπημα.

Επίσης, του συνιστούμε, αντί να ασχολείται με τη μεταφορά των χρηματικών πόρων του Οργανισμού σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της αρεσκείας του, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί του οποίου πραγματοποιούν, εδώ και ημέρες, επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων.

Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής δια της μεταφοράς χρηματικών διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες της αρεσκείας του δεν είναι παρά μια ακόμα φτηνή δικαιολογία για τα αδιέξοδα της διαχειριστικής του ανεπάρκειας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.