ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ. Μητσοτάκης: «Γιατί η χώρα μας παραμένει στάσιμη εντός μνημονίων;»

Κ. Μητσοτάκης: «Γιατί η χώρα μας παραμένει στάσιμη εντός μνημονίων;»

Οι μεταρρυθμίσεις είναι το ζητούμενο για την έξοδο από την κρίση εκτίμησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την εκδήλωση με θέμα «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας», διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ (Konrad Adenauer).

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ερώτημα, «γιατί η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία βγήκαν έγκαιρα από την κρίση και η χώρα μας παραμένει στάσιμη εντός μνημονίων;».

Υπογράμμισε ότι στα προγράμματα διάσωσης, στο κομμάτι δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ έπρεπε να υπάρξει μείωση δαπανών, αντίθετα στην Ελλάδα υπήρξε αύξηση των φόρων και έφερε ως παράδειγμα την Κύπρο που κατάφερε, όπως είπε, να βγει από το Μνημόνιο χωρίς να αυξήσει ούτε ένα φόρο.

Αναφέρθηκε και στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ η οποία, όπως υπογράμμισε, «μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση».

«Σε κάθε πρόγραμμα προσαρμογής υπάρχει πολιτικό κόστος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., τονίζοντας ωστόσο ότι «το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος είναι η αναβολή δύσκολων πολιτικών αποφάσεων και η ακινησία», και προσέθεσε ότι οι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στην αρχή και όχι στο τέλος ενός εκλογικού κύκλου.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις τόνισε ότι εξαιτίας της «κουλτούρας του ΣΥΡΙΖΑ «όχι σε όλα»», η χώρα οδηγήθηκε στο να μην μπορεί να συνεννοηθεί για τα αυτονόητα και έτσι να μην μπορεί να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ότι αυτό που λείπει είναι η πίστη στις μεταρρυθμίσεις που θα έπειθε τους πολίτες να τις εφαρμόσουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου» και τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι σαν τις μεταμοσχεύσεις. Χρειάζονται συμβατότητα του δότη με τον λήπτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.