ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ.Καραγκούνης: «Εμείς θα καταργήσουμε το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες»

Κ.Καραγκούνης: «Εμείς θα καταργήσουμε το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες»

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, απαντώντας σε ερώτηση, με αφορμή την ξεκάθαρη θέση που πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χθεσινή συνέντευξη, ο οποίος τόνισε ότι σε περίπτωση εκλογής της ΝΔ, ο νόμος θα καταργηθεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, η κυβέρνηση «έτρεξε» να κάνει τον διαγωνισμό πριν βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα, αποκλείοντας το αρμόδιο συνταγματικά όργανο, το ΕΣΡ, όπως σαφώς ορίζει το Σύνταγμα σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ 2.

Ο βουλευτής επιβεβαίωσε πως σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα ακυρώσει τον νόμο και θα αναθέσει στο ΕΣΡ να επαναφέρει τη νομιμότητα με αυστηρούς κανόνες, όχι πλειοδοτικούς αλλά πρωτίστως ποιοτικούς. Με κανόνες που ουσιαστικά θα σπάνε τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής, κάτι που, είναι φανερό, δεν κάνει ο τωρινός διαγωνισμός. Σε αυτό το σημείο υποστήριξε πως η διαπλοκή δεν μπορεί να καταπολεμηθεί όταν οι επιχειρηματίες καλούνται να διαθέσουν τεράστια ποσά για μια άδεια διάρκειας δέκα χρόνων, που σύμφωνα με όλα τα οικονομικά δεδομένα, απαιτείται κερδοφορία άνω του 50% για να καταστούν βιώσιμα. Και βέβαια παραμένει αναπάντητο το ερώτημα τι θα γίνει με τις υποχρεώσεις των καναλιών, τα οποία, όπως προαναγγέλλουν ο κ. Παππάς και η κ. Γεροβασίλη, θα κλείσουν, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του του αρχηγού της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ο κ. Καραγκούνης επανέλαβε τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη και για μείωση φορολογικών συντελεστών και για μείωση εισφορών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.