Αρνούνται να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση για το προσφυγικό οι βουλευτές Κρήτης της ΝΔ

Αρνούνται να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση για το προσφυγικό οι βουλευτές Κρήτης της ΝΔ

«Δεν αναγνωρίζουμε – δεν συμμετέχουμε σε καμία συνεδρίαση αν δεν υπάρχει επίσημη κυβερνητική πρόταση ή, έστω, κυβερνητική εκπροσώπηση για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού», αναφέρουν με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό, σε ανακοίνωσή τους οι Κρήτες βουλευτές της ΝΔ.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ. Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας ΠΕ ΝΔ, Ιωάννης Πλακιωτάκης, τέως πρόεδρος ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη συντονίστρια ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, υπεύθυνος τομέα Εξωτερικών: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απαξιεί να ενημερώσει την κοινωνία της Κρήτης για το σχέδιο που έχει -αν έχει- για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνει την αναποτελεσματικότητά της στην διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, αλλάζοντας δηλώσεις και «προτάσεις».

Ακόμα υποστηρίζουν πως «Ο κ. Μουζάλας γυρνάει στην επικράτεια ιδρύοντας καταυλισμούς, στοχεύοντας να μοιράσει και όχι να επιλύσει το πρόβλημα! Παράλληλα, μοιράζει υποσχέσεις, διαρρέει πληροφορίες μέσω «κρυφών» επιστολών και «αλλάζει»(;) εκ νέου τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις για τους πρόσφυγες – μετανάστες, που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη το επόμενο διάστημα, εξακολουθώντας να αγνοεί τους πολίτες της Κρήτης, την αυτοδιοίκηση και τους φορείς».

Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτουν: «Πιστός στην καθεστωτική λογική της κυβέρνησης που υπηρετεί, ο κ. Μουζάλας θεωρεί ότι με τις γνωστές αριστερίστικες μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταφέρει να επιβάλει τις απόψεις του. Δυστυχώς, αγνοεί ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και πως η επίλυσή του απαιτεί την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση».

Ακολούθως σημειώνουν πως «η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του ζητήματος τόσο για την εθνική μας ασφάλεια, όσο και για την κοινωνική και ανθρωπιστική του διάσταση, ως υπεύθυνος πολιτικός φορέας εδώ και μήνες έχει καταθέσει Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος».

Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνουν πως «παράλληλα, στη λογική της συναίνεσης ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, ώστε να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης και να εμπεδώσει ένα κλίμα συνεργασίας με τα στελέχη της που εμπλέκονταν στη διαχείριση του ζητήματος».

Οι βουλευτές, ακόμα αναφέρουν πως μετά λύπη τους διαπιστώνουν καθημερινά, ότι ακόμη και σήμερα που το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα είναι στο σημείο μηδέν και η πιθανότητα κατάρρευσης της συμφωνίας με την Τουρκία είναι υπαρκτή, η κυβέρνηση και ο κ. Μουζάλας προσωπικά, εκλαμβάνουν την υπεύθυνη και συναινετική στάση της Νέας Δημοκρατίας ως αδυναμία και χρησιμοποιούν το θέμα για επικοινωνιακά και πολιτικά οφέλη.

«Συνεπώς, προσθέτουν, καθιστούμε σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει καμία απόφαση, δεν στηρίζει καμία πρωτοβουλία αν δεν έχει προηγηθεί η παρουσίαση συγκεκριμένου σχεδίου της κυβέρνησης για την διαχείριση του θέματος» αναφέρουν και προσθέτουν: «επίσης, κάνουμε σαφές στο προεδρείο της ΠΕΔ Κρήτης ότι οι καταστάσεις απαιτούν καλύτερη συνεννόηση πριν από οποιαδήποτε ενέργεια και σεβασμό προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κρήτης».

Τέλος, στην κοινή ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν: «Δεν αναγνωρίζουμε – δεν συμμετέχουμε σε καμία συνεδρίαση αν δεν υπάρχει επίσημη κυβερνητική πρόταση ή, έστω, κυβερνητική εκπροσώπηση για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.