Το παραδέχτηκε ο Α.Τζιτζικώστας: «Στημένες οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ»

Το παραδέχτηκε ο Α.Τζιτζικώστας: «Στημένες οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ»

Το «καρφί» του για τις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Νέα Δημοκρατία «πέταξε» ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (13/9) με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας πως «φρόντισε να μην την πάθεις σαν κι εμένα, να σου την στήσουν και να αναβάλλουν τις εκλογές».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

Οι δύο άνδρες διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και αυτό φάνηκε για ακόμη μία φορά, καθώς ο κ. Θεοδωράκης έσπευσε να συναντήσει τον κ. Τζιτζικώστα στο γραφείο του. Τζιτζικώστας και Θεοδωράκης συζήτησαν κυρίως για το ΕΣΠΑ, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, αλλά και το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη σε όλη την Ελλάδα στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ με 523 έργα 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Μέσα από την αλλαγή του οργανισμού που κάναμε βάζουμε τις νέες τεχνολογίες μπροστά, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, να λιγοστέψει η γραφειοκρατία και ο χρόνος εξυπηρέτησης επαγγελματιών, επιχειρήσεων και πολιτών», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε για ακόμη μία φορά πως η Κεντρική Μακεδονία σηκώνει το μισό από το βάρος που σηκώνει ολόκληρη η χώρα, στο προσφυγικό. «Έχουμε το 50% του προσφυγικού πληθυσμού στην Κεντρική Μακεδονία. Έχω τη δέσμευση της κυβέρνησης και περιμένω την υλοποίηση αυτής, για αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας και αναλογικό επιμερισμό σε όλη την Ελλάδα».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης, με αφορμή το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει την Παρασκευή τόνισε πως «θα βάλουμε το θέμα στη σωστή του διάσταση. Ελπίζουμε ότι η Κεντρική Μακεδονία θα αποτελέσει μία αφορμή για μια διαφορετική ευρωπαϊκή πολιτική γύρω από το ζήτημα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, επισήμανε πως εκτός από τα προσωπικά και τα πολιτικά, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται ένα σημαντικό έργο. «Παρά τις όποιες μικρές πολιτικές μας διαφορές, θα παραμείνουμε υποστηρικτές της άποψης ότι η Ελλάδα θα αναστηθεί αν θα γίνει η δουλειά στις περιφέρειες και στους δήμους».

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι στη Μακεδονία έχουν κάνει και με το παραπάνω το καθήκον τους. «Από τη μία μεριά της Μακεδονίας μέχρι την άλλη και το έχουμε πει και στον κ. Μουζάλα ότι η Μακεδονία δεν μπορεί να σηκώνει ένα μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, ανέφερε πως «στο εγχείρημα αυτό, στο εγχείρημα του μεσαίου χώρου, εμείς είπαμε ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, θέλουμε μια καθαρή εκλογική μάχη, που θα βγάλει σε τρεις – τέσσερις μήνες έναν καινούργιο αρχηγό όλου του μεσαίου χώρου, χωρίς καμαρίλα, χωρίς παρασκηνιακές συμφωνίες, χωρίς διαπραγματεύσεις μεταξύ επιφανών στελεχών των κομμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: www.thestival.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.