ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κ.Μητσοτάκης: «Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα ξανακάνουν την οικονομία μας ανταγωνιστική»

Κ.Μητσοτάκης: «Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα ξανακάνουν την οικονομία μας ανταγωνιστική»

Πυρετώδεις προετοιμασίες γίνονται στην έδρα της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς για την άνοδο το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το τελευταίο διήμερο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιεί σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, τις απόψεις των οποίων ακούει και καταγράφει ενόψει των παρεμβάσεων που θα κάνει στη διάρκεια της παρουσίας του στην Διεθνή Έκθεση και του οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση που φιλοδοξεί να παρουσιάσει.  

Με δεδομένη την πολιτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, στο επιτελείο  της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι οι παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσουν «σημείο καμπής για τις εξελίξεις του προσεχούς διαστήματος».

Γι΄ αυτό και κάνουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, στο πλαίσιο της οποίας ο πρόεδρος της ΝΔ  συναντήθηκε την Τρίτη με εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Στο ίδιο μοτίβο ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις επαφές του έχοντας καλέσει σήμερα, Τετάρτη, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ εκπροσώπους του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξηγεί τη χρησιμότητα των συναντήσεων αυτών, χαρακτηρίζοντας «πολύτιμες»  τις απόψεις των συνομιλητών του που απηχούν τις φωνές της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου. Ο ίδιος επιμένει ότι σκοπεύει να στείλει από τη Θεσσαλονίκη ξεκάθαρο μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, προτάσσοντας «μια συμφωνία αλήθειας, η οποία στο επίκεντρό της θα έχει την ανάγκη η ελληνική οικονομία να δουλέψει ξανά».

«Όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη»

«Πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση των νοικοκυρών και της πραγματικής οικονομίας και να προωθήσουμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα ξανακάνουν την οικονομία μας ανταγωνιστική και θα παράγουν μια σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι χωρίς σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει», λέει στους συνομιλητές του. Και συμπληρώνει ότι στην προσπάθεια αυτή, για τη διαμόρφωση ενός καινούργιου επιχειρηματικού και κοινωνικού πεδίου, «οι απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων είναι εξαιρετικά πολύτιμες», γιατί η προσπάθεια  που πρέπει να καταβληθεί «είναι συλλογική» και από αυτή «δεν μπορεί να λείπει κανένας, όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Πολιτεία, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και φυσικά πρώτος ο πολιτικός κόσμος, μέσα από ένα πνεύμα συνεννόησης, χωρίς ψεύτικους διχασμούς και διαχωριστικές γραμμές πρέπει, επιτέλους, να προτάξουμε ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, που θα βάλουν την ελληνική οικονομία σε μια πραγματικά αναπτυξιακή τροχιά», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.