ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με τις υποθέσεις Γ. Στουρνάρα, Ι. Ντογιάκου και τηλεοπτικών αδειών η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Με τις υποθέσεις Γ. Στουρνάρα, Ι. Ντογιάκου και τηλεοπτικών αδειών η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Τα δύο περιστατικά της Δικαιοσύνης με διαφορά λίγων ωρών δεν θα μείνουν ανεκμετάλλευτα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τόσο η καρατόμηση Ντογιάκου από την Εισαγγελία Εφετών όσο και το εισαγγελικό «ντου» στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα λίγο πριν το «κόψιμο» της διοίκησης της Τράπεζας Αττικής ενέχουν αποχρώσες ενδείξεις που ενισχύουν τις γαλάζιες κατηγορίες περί καθεστωτισμού του Μαξίμου και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Αν και για την υπόθεση Ντογιάκου το Μοσχάτο έκανε ανοιχτά λόγο για «ζοφερή ατμόσφαιρα παρασκηνίου» για το χθεσινό περιστατικό με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στη ΝΔ σήμανε συναγερμός, με το θέμα να αποτελεί το αντικείμενο κλειστής σύσκεψης με στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμφότερα τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες περιπτώσεις που έχει καταγγείλει το γαλάζιο επιτελείο και δη την άρνηση της κυβέρνησης να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο έλεγχος του πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη διακρίνουν πλήρη ανελευθερία της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να πορευθεί με τη Δικαιοσύνη ως εκτελεστικό όργανο της εξουσίας και όχι ως ξεχωριστή εξουσία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό σύστημα εξουσίας.

Αυτή ακριβώς η καταγγελλόμενη προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης αναμένεται να αποτελέσει το ένα βασικό κομμάτι της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το προσεχές διήμερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.