Τα σχέδια του Κ. Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα στην αντιπολίτευση

Τα σχέδια του Κ. Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα στην αντιπολίτευση

Επικοινωνιακή αντεπίθεση με κεντρικό στόχο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, όπου παρέθεσε διαλέξεις για τη Συμφωνία Αλήθειας και είχε συναντήσεις με επενδυτές.

Βασικό χαρακτηριστικό της γαλάζιας στρατηγικής θα είναι ο ενωτικός λόγος του προέδρου της ΝΔ απέναντι στον βαθιά διχαστικό, ενίοτε και «χυδαίο» όπως σημειώνουν από το Μοσχάτο παραπέμποντας στη φρασεολογία Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.

Το σύνθημα εξάλλου είχε δώσει από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε υπογραμμίσει την πρόθεσή του να ενώσει την κοινωνία και να μην ακολουθήσει τον πρωθυπουργό σε ένα στημένο σκηνικό σύγκρουσης.

«Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι πλέον ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εμφανιστεί αντιδιαμετρικά αντίθετος από τον γεωμετρικά κλιμακούμενο – όσο βυθίζεται δημοσκοπικά η κυβέρνηση – λόγο του πρωθυπουργού.

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση «σε αποδρομή επιχειρεί να πολώσει το κλίμα για να παραμείνει γατζωμένη στην εξουσία».

Συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως στην αντεπίθεση που θα επιχειρήσει ο κ. Μητσοτάκης βασικό ζητούμενο θα είναι να αναλωθεί ακόμα περισσότερο από όσο πολιτικό κεφάλαιο έχει μείνει στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να φανεί σε όλον τον κόσμο «η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της Ελλάδας».

Ένα από τα νέα στοιχεία που θα εισάγει ο κ. Μητσοτάκης στη ρητορική του είναι η στρεβλή στάση που έχουν τηρήσει οικονομικές και επιχειρηματικές ελίτ στη χώρα όλα τα περασμένα χρόνια, θέλοντας να οξύνει το λόγο του για να μην αφήνεται η επίθεση στα κακώς εννοούμενα «κατεστημένα» ως μοναδικό προνόμιο του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης.

Παράλληλα, σε κοινωνικό επίπεδο όπου η ΝΔ προσδοκά να ανοίξει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στενοί συνεργάτες του θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις σε όλη την επικράτεια με αιχμή του δόρατος τη Συμφωνία Αλήθειας.

Η «αλήθεια» αποτελεί ούτως ή άλλως βασικό χαρακτηριστικό όλης της γαλάζιας ρητορικής, με το Μοσχάτο να θέλει να δημιουργήσει μία σαφή αντιδιαστολή με τα αλλεπάλληλα ψέματα, τα οποία καταλογίζει στον πρωθυπουργό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θα υποσχεθούμε 100 για να κάνουμε 20 αλλά 10 και θα γίνουν και τα 10. Αυτή είναι η αλήθεια που ευαγγελίζεται η ΝΔ» αναφέρουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας πως το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ όταν έρθει στην εξουσία, θα μπορέσει να φέρει τη χώρα εκτός της μνημονιακής περιδίνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.