ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Κουμουτσάκος για ΣτΕ: «Η απόπειρα χειραγώγησης από τη κυβέρνηση κατέπεσε με πάταγο»

Γ.Κουμουτσάκος για ΣτΕ: «Η απόπειρα χειραγώγησης από τη κυβέρνηση κατέπεσε με πάταγο»

Για απόπειρα χειραγώγησης από την πλευρά της κυβέρνησης που κατέπεσε με πάταγο κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε δρόμο συνταγματικής εκτροπής και ότι κινείται με αυταρχικές και καθεστωτικές αντιλήψεις, και τονίζει πως «οφείλουν έστω και τώρα να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα πια δεν είναι το ίδιο για μία ήδη απαξιωμένη κυβέρνηση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί βέβαιη την πύκνωση των εξελίξεων και επαναλαμβάνει πως υπάρχει ανάγκη εκλογών στη χώρα, σημειώνοντας πως «όσο ταχύτερα τόσο καλύτερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Προσθέτει πως Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση και είναι έτοιμη για κάθε εξέλιξη, σημειώνει.

Στην ερώτηση γιατί η ΝΔ υποβαθμίζει τη συζήτηση για το χρέος και εάν μια ρύθμιση του θα συνέβαλε στην εκκίνηση της οικονομίας, ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρεί ότι:

«Η βιωσιμότητα του χρέους είναι απολύτως αναγκαία, αλλά όχι και επαρκής συνθήκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Για την αξιολόγηση συμφωνεί ότι πρέπει «να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό», αλλά εκφράζει τις αμφιβολίες του σχετικά με όσα λέει επί του θέματος η κυβέρνηση.

Εκτιμά ότι:

«Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση» ούτε και εν όψει του ανασχηματισμού γιατί, όπως επισημαίνει, «εκεί που έφτασαν τα πράγματα, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προκαλέσει επανεκκίνηση ούτε στην κυβέρνηση ούτε στην οικονομία, εκτός κι αν η επανεκκίνηση που σκέφτεται, αφορά κάποιο σχέδιο απόδρασης».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και στις προκλήσεις του Ερντογάν, ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει πως:

«Απαιτούν γνώση και επαγρύπνηση, σύνεση και τόλμη. Κι αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο τώρα, καθώς ο κ. Ερντογάν βυθίζεται σε μια οξεία εθνικιστική ρητορική και γίνεται απρόβλεπτος».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ακραίες φωνές στη Νέα Δημοκρατία απαντά κατηγορηματικά ότι «τα άκρα είναι μακριά από τον ιδεολογικό πυρήνα και την πρακτική της Νέας Δημοκρατίας». Επισημαίνει πως με κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την ενότητα των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως «”δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Δεξιά, το Κέντρο και την Αριστερά”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ερώτηση εάν η ΝΔ κινείται με όρους συναίνεσης, διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση προς μια κυβέρνηση που την έχει «συνειδητά τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση. «Εκεί δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης» συμπληρώνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.