Μ. Λαζαρίδης: «Μόνη λύση η κατάργηση του νόμου Παππά και η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ»

Μ. Λαζαρίδης: «Μόνη λύση η κατάργηση του νόμου Παππά και η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ»

Σε συνέντευξή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, δήλωσε ότι η μόνη είναι «η κατάργηση του νόμου Παππά και η επιστροφή των αρμοδιοτήτων αδειοδότησης των καναλιών στο ΕΣΡ».

«Αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ότι ο νόμος Παππά έχει βγει αντισυνταγματικός. Ακούω για προγράμματα- γέφυρες. Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να δώσει βεβαιώσεις λειτουργίας στα κανάλια. Το ΣτΕ έκρινε ότι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το ΕΣΡ. Η μόνη αποδεκτή λύση είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παππά και η επιστροφή στο ΕΣΡ των αρμοδιοτήτων που υφάρπαξε από αυτό ο κύριος Παππάς. Τότε, θα συναινέσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση σχολίασε: «Μιλάμε για ένα νόμο- παρωδία και ένα διαγωνισμό- φιάσκο. Καταλαβαίνω ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα συμφωνήσει στην πρόταση της κυβέρνησης να δοθούν προσωρινές άδειες λειτουργίας στα κανάλια, ο κ. Λαζαρίδης είπε: «Δεν θα συμφωνήσουμε στην πρόταση της κυβέρνησης. Την προηγούμενη φορά, που αυτή η κυβέρνηση εφάρμοσε συμφωνίες- γέφυρες κόστισε στον ελληνικό λαό 86 δισ. ευρώ. Θέλουμε τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Θέλουμε μια ρύθμιση στη βάση που προβλέπει το Σύνταγμα. Οι άδειες θα δοθούν από το ΕΣΡ. Αυτό λέμε στην ελληνική κοινωνία».

Όσον αφορά στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει συναινέσει στη συγκρότηση τεσσάρων από τις πέντε Ανεξάρτητες Αρχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε κάνει αυτό ως αντιπολίτευση. Είναι ψέματα ότι η ΝΔ δεν συμφώνησε στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Τον Οκτώβριο του 2015, ο κύριος Παππάς έφερε τον νόμο του. Πέρασε νύχτα μια νομοτεχνική βελτίωση και από τα τέσσερα μέλη, που είχε το ΕΣΡ και μπορούσε να λειτουργεί, κατήργησε τα τρία. Υπήρχε νόμος που τους επέτρεπε να συνεχίσουν με θητεία οκταετίας».

Και πρόσθεσε: «Εάν η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει και μας είχε ακούσει, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον κ. Τσίπρα να ακυρώσει τον νόμο Παππά και μαζί να συγκροτήσουν το ΕΣΡ δεν θα φτάναμε εδώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.