Α.Γεωργιάδης: «Α.Τσίπρας και Ν.Παππάς πρέπει να συμμορφωθούν με την πραγματικότητα»

Α.Γεωργιάδης: «Α.Τσίπρας και Ν.Παππάς πρέπει να συμμορφωθούν με την πραγματικότητα»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδη, δήλωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες και το ΕΣΡ : «η Ν.Δ δεν μπαίνει σε συζήτηση των ονομάτων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ πριν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ αλλά και την κατάργηση του νόμου Παππά και την επιστροφή των αρμοδιοτήτων στην Ανεξάρτητη Αρχή»

Σε συνέντευξή του ο κ. Γεωργιάδης εξηγεί γιατί η Νέα Δημοκρατία λέει «όχι» στην πρόταση της κυβέρνησης να είναι ο Βύρων Πολύδωρας πρόεδρος του ΕΣΡ ενώ κάνει λόγο για  «σύγκρουση θεσμών», που  «την περασμένη φορά που είχαμε στην Ελλάδα, η κατάληξη δεν ήταν καλή»  και προσθέτει ότι «οι πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να προστατέψουν τη Δημοκρατία τους». 

Τέλος, δεν αποδέχεται τον όρο «mea culpa» σχετικά με όσα είπε για την Αριστερά, σημειώνοντας ότι δεν ήταν λάθος, αλλά ίσως έπρεπε να τα είχε διευκρινίσει πολύ καλύτερα.

Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ΕΣΡ τονίζει:

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπαίνει σε αυτήν τη φάση σε συζήτηση των ονομάτων. Δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πριν πάρουμε στα χέρια μας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με το πλήρες σκεπτικό της, ώστε να νομοθετήσουμε ανάλογα, και πριν καταργηθεί ο νόμος Παππά και αντικατασταθεί με νέο νόμο που θα επιστρέφει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα του δίνει την εντολή να κάνει τον διαγωνισμό χωρίς περιορισμένο αριθμό αδειών. Όταν γίνουν αυτά τα δύο βήματα το τρίτο θα είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση κατά τη γνώμη μας, για λόγους πολιτικάντικους σπεύδει να κάνει δήθεν προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και μετά να καταθέσει τον νέο νόμο Παππά ο οποίος θα είναι εξίσου αντισυνταγματικός με τον προηγούμενο.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να «πατήσει» πάνω στο γεγονός ότι δεν συγκροτείται το ΕΣΡ και καταθέσει νέα ρύθμιση στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι:

Η κυβέρνηση το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε πριν από λίγες μέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έχασε παταγωδώς από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Το επιχείρημα αυτό εκρίθη από το Δικαστήριο και απέτυχε. Δεν έχει νόημα ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας να κάνουν σαν μικρά παιδιά. Χάσανε! Τώρα καιρός είναι να συμμορφωθούν με την πραγματικότητα.

Τονίζει ότι ΕΣΡ θα γίνει, γιατί η ΝΔ θα ψηφίσει ΕΣΡ και θέλει να ψηφίσει ΕΣΡ, αφού, όμως, προηγουμένως έχουν επιστραφεί σε αυτό οι αρμοδιότητες που αφήρεσε ο κ. Παππάς και εξηγεί:

Από την αρχή είχαν αφαιρεθεί οι αρμοδιότητες. Θυμίζω τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων. Κίνηση πρώτη του κ. Παππά, κατήργησε το παλαιό ΕΣΡ. Θυμίζω ότι ΕΣΡ υπήρχε και λειτουργούσε νομίμως και μπορούσαν να κάνουν αδειοδοτική διαδικασία. Τι δεν είχε αυτό το ΕΣΡ; Δεν είχε ελεγχόμενο πρόεδρο από την κυβέρνηση.

Πρόεδρος ήταν η κυρία Λίνα Αλεξίου, η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Για να απαλλαγούν από την κ. Κωνσταντοπούλου, λοιπόν, και τη μητέρα της, αντισυνταγματικά κατήργησαν όλο το προηγούμενο ΕΣΡ και ψήφισαν τον νόμο όπου πέρασαν τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στον κ. Παππά και μετά πήγαν στη Βουλή και ζήτησαν να κάνουμε ΕΣΡ. Εμείς είπαμε από την αρχή ότι πρώτα θα επιστραφούν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και μετά θα ψηφίσουμε για ΕΣΡ. Εκεί ο κ. Παππάς επέμεινε με τη γνωστή εξέλιξη.

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την αριστερά ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι  έπρεπε να την έχει διευκρινίσει καλύτερα και τόνισε ότι «εγώ δεν είπα κάτι που δεν είναι πραγματικότητα. Καλώς- κακώς δεν ευθύνομαι εγώ για το ότι στις πρώην ανατολικές χώρες ο κομμουνισμός κατά κανόνα απαγορεύεται. Αυτό δεν είναι μια απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη. Ούτε εγώ πρότεινα αυτό να συμβεί στην Ελλάδα. Εγώ επισήμανα μια πραγματικότητα. Όπως, επίσης, είναι πραγματικότητα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισμα για τα θύματα του ναζισμού και του κομμουνισμού.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα στην οποία δεν συνέβαλε η ΝΔ η οποία καταψήφισε τη σχετική πρόταση. Όμως ότι αυτά έχουν συμβεί δεν σημαίνει ότι φταίει γι΄ αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης.Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι ήταν λάθος δήλωση και ότι την ίδια εκείνη μέρα στη Βουλή την ανασκεύασα. Η αλήθεια είναι ότι δεν την ανασκεύασα, τη διευκρίνισα. Θα έπρεπε, πάντως, να έχω διευκρινίσει ότι αναφερόμουν στους οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στους κομμουνιστές του ΚΚΕ.»

Τέλος έκανε λόγο για σύγκρουση θεσμών και όπως είπε: «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για το τι μας ξημερώνει. Από την Παρασκευή το βράδυ έχουμε ένα γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Έχουμε μια κυβέρνηση, δηλαδή την εκτελεστική εξουσία, η οποία επισήμως συγκρούεται με τη δικαστική εξουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την κατηγορεί η κυβέρνηση για το ότι δεν θα έχουμε νοσηλευτές, δεν θα έχουμε γιατρούς, για το ότι τα παιδιά θα μείνουν χωρίς παιδικούς σταθμούς κ.ο.κ. Στην ουσία, δηλαδή, η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει τη Δικαιοσύνη μέσα στην τρέχουσα πολιτική διαμάχη. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση. Αυτό ονομάζεται στην πολιτειολογία σύγκρουση θεσμών. Και σύγκρουση θεσμών, την περασμένη φορά που είχαμε στην Ελλάδα, η κατάληξη δεν ήταν καλή.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.