ΝΔ: Στο Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΔ: Στο Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η κατάργηση του περιλάλητου “νόμου Παππά”, ο οποίος είναι πλέον αντισυνταγματικός και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήταν και παραμένει η απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου  Ραδιοτηλεόρασης», υπογραμμίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση. Και αποκρούουν  ως «φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια» τα όσα διημείφθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και το κλίμα που προσπάθησε να δημιουργήσει το Μέγαρο Μαξίμου με την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα. 

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι διατεθειμένη να μπει στη συζήτηση για τη σύνθεση του ΕΣΡ αν δεν έχει καταργηθεί νωρίτερα από τη Βουλή ολόκληρο το πρώτο κεφάλαιο του “νόμου  – παρωδία” για τις τηλεοπτικές άδειες, με το οποίο υπεκλάπησαν οι αρμοδιότητες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου που ρητά το Σύνταγμα τις αναθέτει στην ανεξάρτητη αρχή», δηλώνουν «γαλάζιες» πηγές. Ενώ αναφέρουν ότι μόλις γνωστό στο σύνολό του το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την «επαναφορά στο ΕΣΡ του συνόλου των αρμοδιοτήτων».  

Οι ίδιες πηγές, αμφισβητώντας ευθέως τις προθέσεις της κυβέρνησης, χαρακτήριζαν «επιτομή των συνεχιζόμενων αντιθεσμικών πρωτοβουλιών», την παρουσία του κ. Πολύδωρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τα όσα ο ίδιος «αποκάλυψε» για την επικοινωνία που είχε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Η αρμοδιότητα και η ευθύνη της σύνθεσης του ΕΣΡ ανήκει στον πρόεδρο της Βουλής και η ανάμειξη του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου είναι ευθεία παρέμβαση στο έργο του που τορπιλίζει τις προοπτικές συναίνεσης», σημείωναν με νόημα.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο πνεύμα σκοπεύει να κινηθεί ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά τη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Πρόθεσή του, κατά πληροφορίες, είναι να θέσει στον Ανώτατο Άρχοντα τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις «αντιθεσμικές ενέργειες και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη». Παράλληλα θα υπογραμμίσει  την «ανάγκη να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη, που επλήγη βάναυσα με το “νόμο – παρωδία” για τις τηλεοπτικές άδειες». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.