ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο ανασχηματισμός κατά τη ΝΔ δείχνει ότι «απέτυχαν τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά»

Ο ανασχηματισμός κατά τη ΝΔ δείχνει ότι «απέτυχαν τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά»

Την κεντροαριστερά διεκδικεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δηλώνει πώς αυτός ο χώρος δεν πείθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μία παράμετρος του ανασχηματισμού όπως τον ερμηνεύουν στη ΝΔ και που φαίνεται πως θα λάβει σοβαρά υπόψη του στον πολιτικό σχεδιασμό το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το ότι, όπως θεωρούν, ο πρωθυπουργός Α Τσίπρας «απέτυχε παταγωδώς να κάνει άνοιγμα στην ευρύτερη κεντροαριστερά» όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.

Κατά τη ΝΔ ο ανασχηματισμός δείχνει και τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου εκτιμούν ότι είναι μη αναστρέψιμη η δημοσκοπική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα για τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε με νόημα ότι «τα ανοίγματα έγιναν αλλά δεν απέδωσαν».

Η μάχη για το χώρο του κέντρου είναι αυτή που διαχρονικά κρίνει τη διάταξη και τους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε μιλήσει προ ημερών για το τέλος των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ αριστεράς, δεξιάς και κέντρου σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί σ’ αυτό το ακροατήριο.

Υπ’ αυτό το πρίσμα θα εξακολουθήσουν να κινούνται σε προεκλογικό κλίμα και η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη αποκτάει και ιδιαίτερα συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα προκειμένου να απευθυνθεί στο λεγόμενο κεντρώο χώρο καθώς παραδοσιακά το νησί ήταν προπύργιο του ΠΑΣΟΚ ενώ στις τελευταίες εκλογές την πρωτιά είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα στην Πειραιώς παρακολουθούν στενά και τις εξελίξεις και στα μικρότερα κόμματα που κινούνται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Και εκεί η ΝΔ δεν έχει διάθεση να σταματήσει να ασκεί πίεση με την άτεγκτη στάση της στα καλέσματα της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.