ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χ. Σταϊκούρας: Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις δύο «ακέφαλες» συστημικές τράπεζες

Χ. Σταϊκούρας: Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις δύο «ακέφαλες» συστημικές τράπεζες

Ο ρόλος του ελληνικού Δημοσίου έχει αποδυναμωθεί, αφού το ποσοστό συμμετοχής του μειώθηκε στο 20% από 60%, λέει ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες δύο συστημικές τράπεζες μένουν ουσιαστικά «ακέφαλες», επιρρίπτει ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την νέα ανακεφαλαιοποίηση που χρειάστηκε λόγω της καταστροφικής πολιτικής της, οι θεσμοί έχουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο για τη διοίκηση του τραπεζικού συστήματος, καλεί τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες, που πλήττουν την εμπιστοσύνη στις τράπεζες.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, «η Νέα Δημοκρατία, έγκαιρα, είχε αναδείξει τους κινδύνους που προέκυπταν σε ιδιοκτησιακό, επιχειρησιακό, λειτουργικό και διοικητικό επίπεδο, από την τελευταία, αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Ανακεφαλαιοποίηση που οφείλεται στην τεράστια ζημιά που επέφερε στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Συνέπεια αυτής είναι ο ρόλος του ελληνικού Δημοσίου στις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα να έχει αποδυναμωθεί, αφού το ποσοστό συμμετοχής του μειώθηκε στο 20% από 60%.

Ενώ και το νέο θεσμικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης αποδίδει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στους “θεσμούς” για τη διοίκηση του τραπεζικού συστήματος».

«Το αποτέλεσμα είναι δύο συστημικές τράπεζες να είναι ουσιαστικά “ακέφαλες” για πολλούς μήνες.

Γι’ αυτό η Κυβέρνηση, όπως και οι θεσμοί, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει, και τα οποία συντηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οφείλουν, να δώσουν, ταχύτατα, τη βέλτιστη λύση στη διοικητική εκκρεμότητα που παρατηρείται σε συστημικές τράπεζες, ώστε να ενισχυθεί η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. Και να τεθούν οι βάσεις ώστε, μαζί με την αλλαγή πολιτικής, να επιστρέψουν καταθέσεις και να αντιμετωπισθεί με επιτυχία το ζήτημα των “κόκκινων δανείων”» καταλήγει ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.