ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η κυβέρνηση δεν εμπεδώνει στους κατοίκους της Χίου αίσθημα ασφάλειας»

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η κυβέρνηση δεν εμπεδώνει στους κατοίκους της Χίου αίσθημα ασφάλειας»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής, 20 Νοεμβρίου 2016, στο πέρας της επίσκεψής του στη Χίο, ο κ. Βαρβιτσιώτης επέρριψε σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ταυτόχρονα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απέκλεισε οποιαδήποτε σκέψη αποτροπής ή απώθησης των προσφύγων, καθώς και το ενδεχόμενο διακινδύνευσης ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.

Κατά τα λοιπά κατηγόρησε την κυβέρνηση για απροθυμία και αναποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και έναντι των πολιτών της Χίου και εκείνων της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, επιμένοντας ιδιαίτερα στον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, στην εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαμονής τους, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην λήψη μέτρων για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στο νησί.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας επεσήμανε ότι παρά τις όποιες αδυναμίες και δυσκολίες στην εφαρμογή της είναι πολύ καλύτερα από την μη ύπαρξη αυτής της συμφωνίας.

Επέμεινε, τέλος, στην επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, στην ενίσχυση του προσωπικού και του μηχανισμού, ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη απόφαση της βελγικής κυβέρνησης να αποσύρει από την Ελλάδα τους υπαλλήλους ασύλου, επικαλούμενη ζητήματα ασφαλείας, τα οποία – τόνισε – πρέπει να αντιμετωπισθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Στην ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου επέμεινε και ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι αποτελεί ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η οργάνωση της διαδικασίας και η εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού και της υλικοτεχνικής υποδομής για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: astraparis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.