ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΥΠΕΘΑ: Οι Κ.Μητσοτάκης και Α.Γεωργιάδης ενημερώθηκαν για εξοπλιστικά, θητεία και εθνικά θέματα

ΥΠΕΘΑ: Οι Κ.Μητσοτάκης και Α.Γεωργιάδης ενημερώθηκαν για εξοπλιστικά, θητεία και εθνικά θέματα

Κατά την επίσκεψή τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης  και ο νέος τομεάρχης Άμυνας Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώθηκαν για θέματα στρατιωτικών εξοπλισμών, για το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης στρατιωτικής θητείας στα 18 αλλά και για την πορεία των εθνικών θεμάτων σε μια χρονική φάση που ο Ερντογάν ζητά αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης και ο αλβανικός εθνικισμός φουντώνει.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έθεσε θέμα στράτευσης των νέων στα 18, με το επιχείρημα ότι έτσι θα ενισχυθούν και οι ειδικές δυνάμεις. Πηγές του Πενταγώνου αναφέρουν ότι η ατιπροσωπεία της ΝΔ που επισκέφθηκε το στρατόδο Παπάγου ήταν θετική προς την κατεύθυνση της στράτευσης στα 18.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της υποχρεωτικής στράτευσης

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της υποχρεωτικής στράτευσης» δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος «αδειάζοντας» τις απόψεις που υπάρχουν στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εκσυγχρονισμός μαχητικών αεροσκαφών ύψους 1,9 δισ.ευρώ

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Xρήστος Βαΐτσης, απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τους παρευρισκόμενους επιτελείς ανέφερε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 που υπάρχουν στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βαΐτσης, φέρεται να είπε ότι για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 χρειάζεται να δαπανηθεί το ποσό των 1,9 δισ.ευρώ. «Αλλά η αναβάθμιση μπορεί να γίνει και με λιγότερα χρήματα γιατί υπάρχουν διάφορες version εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16» είπε κατά πληροφορίες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Στο συγκεκριμένο σημείοτης ενημέρωσης προς τον κ.Μητσοτάκη, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες,παρενέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες ανατρέπεται τόσο πολύ η ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με κάποιες πηγές ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρει λύση για την απόκτηση αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, και πάντως όχι απαραίτητα F-35.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.