Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Σερβία (φωτό, βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Σερβία (φωτό, βίντεο)

Η επίσημη επίσκεψη του του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Σερβία ολοκληρώθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας, κ. Tomislav Nikolic, τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Aleksandar Vucic και τον Πατριάρχη Σερβίας, κ. Ειρηναίο. 

 

Συναντήθηκε, επίσης, με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, κ. Vucic, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Σερβίας, κ. Vucic για την υποδοχή του. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας. Ήρθα ως φίλος, σε μια χώρα που διατηρεί ισχυρούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα. 

Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό της Σερβίας για την πρόοδο στις συνομιλίες για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε ισχυροί υποστηρικτές της προσπάθειας της χώρας να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τον πρωθυπουργό της Σερβίας για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό. Είναι πολύ εύκολο, στις μέρες μας, να λες στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει. Είναι σαφώς πιο δύσκολο, να προχωράς σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν βραχυπρόθεσμο κόστος, αλλά παράγουν αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση. 

Εκτιμώ ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών. Υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχουν περιθώρια προσέλκυσης περισσότερων Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα, αλλά και αύξησης του αριθμού των Ελλήνων που ταξιδεύουν στη Σερβία. Το διμερές εμπόριο έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, δεδομένων και των μεγεθών των δύο οικονομιών. 

Η Ελλάδα και η Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα. 

Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας τις ανησυχίες μας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, κ. Recep Tayyip Erdogan, για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Συμφωνήσαμε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή. Συνολικά, εκτιμώ ότι είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση».  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.