Γ. Κουμουτσάκος: «Θα είναι δύσκολο το 2017 για την Ευρώπη και ειδικότερα για την Ελλάδα»

Γ. Κουμουτσάκος: «Θα είναι δύσκολο το 2017 για την Ευρώπη και ειδικότερα για την Ελλάδα»

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «εξέλιξη που δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».

Ο κ. Κουμουτσάκος, σημείωσε πως εγκαθίσταται η αβεβαιότητα στην Ευρώπη. Στην απάντηση του για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις που θα έχει το ιταλικό δημοψήφισμα στην επόμενη ημέρα της Ευρώπης, ανέφερε:

«Θα ήμουν διπλά ανήσυχος αν είχαμε και διαφορετικά αποτελέσματα στην Αυστρία από αυτά που είχαμε. Τουλάχιστον εκεί αποφύγαμε μία επιβολή των δυνάμεων εκείνων που θα σπρώξουν ακόμα πιο βαθιά την Ευρωπαϊκή Ένωση στη λογική των εθνικών ανταγωνισμών. Μια λογική που αντιστρατεύεται την κοινοτική αλληλεγγύη που τόσο πολύ ανάγκη έχει η Ελλάδα».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ας πάμε στην Ιταλία. Εγκαθίσταται η αβεβαιότητα στην Ευρώπη, αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί πέραν της Ιταλίας που είναι η τρίτη οικονομία στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν και εκλογές αβεβαίου αποτελέσματος σε μεγάλες χώρες. Στη δεύτερη μεγάλη οικονομία της Ευρώπης που είναι η Γαλλία. Θα ακολουθήσουν εκλογές που δείχνουν ότι οι δυνάμεις οι οποίες πιστεύουν στη λογική των εθνικών ανταγωνισμών στην Ευρώπη φαίνεται ότι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή.

Και αυτό, για να πάμε στα δικά μας, συμβαίνει σε μία στιγμή που η Ελλάδα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την κοινοτική αλληλεγγύη. Δεν χρειαζόμαστε μια Ευρώπη σκληρών εθνικών ανταγωνισμών. Δεν συμφέρον τη χώρα τέτοιες εξελίξεις. Και η αβεβαιότητα δυστυχώς επιτείνει αυτή τη δυναμική προς τέτοιες καταστάσεις. Θα είναι δύσκολο το 2017 για την Ευρώπη και ειδικότερα για την Ελλάδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.