ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η ΝΔ διαβλέπει νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των πολιτών ως αντάλλαγμα για το χρέος

Η ΝΔ διαβλέπει νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των πολιτών ως αντάλλαγμα για το χρέος

Παρά την ανακοίνωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος η αξιολόγηση παραμένει σε εκκρεμότητα και εντείνεται το κλίμα ανησυχίας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Στο Μοσχάτο «κουρεύουν» τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τις χθεσινές αποφάσεις καθώς η μείζονα αντιπολίτευση διαβλέπει νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των πολιτών ως αντάλλαγμα για το χρέος. Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2018 και η διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για απροσδιόριστα ακόμα χρόνια μετά, οδηγεί σε νέα μέτρα και στην εφαρμογή του «κόφτη».

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όχι μόνο δεν επήλθε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, αλλά καταγράφεται και δημοσιονομικό κενό για το 2018, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με νέα, επώδυνα μέτρα. Επιβεβαιώνεται ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμείνουν υψηλοί, για αρκετά χρόνια μετά το 2018. Η Κυβέρνηση μάλιστα δεσμεύτηκε στην επίτευξη αυτών των στόχων, με την εφαρμογή νέων μέτρων και την επέκταση της χρήσης του κόφτη. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει για ακόμη μία φορά αποτύχει, δεσμεύοντας τη χώρα, για πολλά χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη πορεία. Και αυτό γιατί έχασε πολύτιμο χρόνο, είναι αναξιόπιστη και παραμένει ιδεοληπτική», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

Απαντώντας δε στα περί επίτευξης του στόχου για τη βιωσιμότητα του χρέους, στη ΝΔ υπενθυμίζουν πως «επιβαρύνθηκε από τους ανερμάτιστους χειρισμούς της σημερινής Κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως, αυτές οι παρεμβάσεις δεν αφορούν και τη μεσομακροπρόθεσμη περίοδο και δεν συνδυάζονται με ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ συνοδεύονται από πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Το κόστος της κυβερνητικής ανεπάρκειας θα είναι – και πάλι – οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία».

Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίζει τις άτυπες προεκλογικές περιοδείες, αφού η ΝΔ συντηρεί το αίτημα για πολιτική αλλαγή ως επιτακτική ανάγκη που απορρέει από την ίδια την κοινωνία. Αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Μεταμόρφωση, μία από τις περιοχές της Αθήνας στην οποία βιομηχανικές μονάδες παλεύουν να επιβιώσουν μέσα στο κλίμα φορολογικής ασφυξίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εκεί ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να στείλει εκ νέου τα μηνύματά του για διαφορετικό μείγμα πολιτικής και ανάγκη τόνωσης του επιχειρείν μέσα από φοροελαφρύνσεις έναντι ενός ριζοσπαστικού πακέτου μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στα «ψιλά» γράμματα της χθεσινής συμφωνίας, που είναι τα εξοντωτικά πλεονάσματα στο διηνεκές, πρόταση η οποία αποτελεί επισφράγιση της ύφεσης και της λιτότητας και την οποία δεσμεύεται να επαναδιαπραγματευθεί η ΝΔ με στόχο χαμηλότερα πλεονάσματα. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συναντήσεις τόσο με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και με επιχειρηματίες και εργαζόμενους της περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.