Β. Κικίλιας: «Άκρως ανησυχητική η κατάσταση στο hot spot της Νέας Καβάλας Κιλκίς»

Β. Κικίλιας: «Άκρως ανησυχητική η κατάσταση στο hot spot της Νέας Καβάλας Κιλκίς»

Ερώτηση προς τους τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον υπουργό Υγειας για τα κρούσματα ηπατίτιδας στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, κάνει ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

“Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών στη Νέα Καβάλα Κιλκίς κρίνεται ως άκρως ανησυχητική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς, παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α, σε παιδιά και νέους ηλικίας από 6-21 έτους, με 6 εξ’ αυτών σήμερα να νοσηλεύονται στην παιδιατρική και παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς” αναφέρει ο Β. Κικίλιας και συνεχίζει:

“Με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια του τριμήνου Αυγούστου- Οκτωβρίου σημειώθηκαν 38 κρούσματα με ηπατίτιδα Α, σε πληθυσμό 1.300 ανθρώπων του εν λόγω κέντρου φιλοξενίας, όταν τον Ιούνιο αναφέρθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ 15 κρούσματα μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο, εύλογα προκύπτουν ανησυχίες και ερωτήματα όσον αφορά την εξάπλωση αυτής της λιμώδους ασθένειας, η οποία αποτελεί μια εν δυνάμει «ωρολογιακή βόμβα» υγειονομικού χαρακτήρα.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αυξητικής πορείας της μεταδοτικής αυτής νόσου στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας;

2. Έχουν προβεί σε προληπτικές ενέργειες και σε ποιες;

3. Έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμούς των υγιών παιδιών άνω του ενός έτους, με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων;

4. Έχουν γίνει εμβολιασμοί ενηλίκων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5.Προβλέπονται μέτρα για τη μη μετάδοση της νόσου στους κατοίκους της περιοχής, καθώς και σωστή ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού με σκοπό την έγκαιρη διαφύλαξη του;” καταλήγει ο βουλευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.