Ο Γ. Κουμουτσάκος ενημερώνει το ΕΛΚ σχετικά με την επιθετικότητα Ερντογάν

Ο Γ. Κουμουτσάκος ενημερώνει το ΕΛΚ σχετικά με την επιθετικότητα Ερντογάν

Τις επαφές με ηγετικά στελεχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ξεκίνησε ο νέος τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, προκειμενου να ενημερώσει για τις ανησυχίες της Αθήνας γύρω από όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και για το κλίμα που διαμορφώνουν οι επιθετικές προς την Ελλάδα τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Joseph Daul και με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Manfred Weber.

«Ενημέρωσα την ηγεσία τουΕυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στην επιθετική και αναθεωρητική ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, καθώς και για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού. Σημαντικό μέρος της συζήτησής μας εστιάστηκε στην πορεία της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, στην ανάγκη τήρησης της σχετικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας από την Άγκυρα, καθώς και στην ανάγκη ουσιαστικότερης συμβολής της Ευρώπης στην επίλυση του προβλήματος» δήλωσε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ι πρώην υπουργός συμπληρώνοντας πως έγινε συζήτηση και για τις προοπτικές του πολιτικού σκηνικού στην Ευρώπη μετά τα δημοψηφίσματα στη Μ. Βρετανία και την Ιταλία, καθώς και ενόψει των εκλογών σε Γερμανία και Γαλλία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο ενίσχυσης φωνών λαϊκισμού και ευρω-αρνητισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2017, που μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο, όχι μόνομ για την Ευρώπη αλλά και για σειρά ζητημάτων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, όπως το Προσφυγικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επίσης, κοινή είναι η ανησυχία και ο έντονος προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, όσον αφορά τη Δημοκρατία και την απομάκρυνσή της από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, καθώς και για τα μηνύματα αμφισβήτησης του ισχύοντος καθεστώτος στην ανατολική Μεσόγειο που εκπέμπει επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό η τουρκική ηγεσία» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.