ΝΔ: «Προτεραιότητα για μας η ασφάλεια των πολιτών»

ΝΔ: «Προτεραιότητα για μας η ασφάλεια των πολιτών»

Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών συντηρεί στην επικαιρότητα η αξιωματική αντιπολίτευση ασκώντας οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την ανοχή που επιδεικνύει στους «γνωστούς – αγνώστους» μπαχαλάκηδες που δρουν ανεξέλεγκτοι στο κέντρο της Αθήνας και προκαλούν καταστροφές στη δημόσια περιουσία και διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την επανάληψη από τον εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Κικίλια της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», ο αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη τομεάρχης Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. την ανησυχία του για την πρόσφατη έξαρση της ανεξέλεγκτης δράσης περιθωριακών ομάδων. Και σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι «η κατάσταση στον τομέα της εγκληματικότητας και της αυθαιρεσίας από οργανωμένες ομάδες του περιθωρίου, έχει πλέον καταστεί εκρηκτική».

Την ίδια ώρα, «η ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες τείνει επιδεινούμενη», τόνισε. Ενώ, όπως είπε, ζήτησε ενημέρωση «για την απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων στα σούπερ μάρκετ από νοσηρούς εγκεφάλους, οι οποίοι, μάλιστα, επαίρονται για τοις πράξεις τους μέσα από ιστοσελίδα του λεγόμενου αναρχικού χώρου».

Κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια με στόχο ανυπεράσπιστους καταναλωτές και παιδιά», ο τομεάρχης της ΝΔ πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να μετατραπεί σε όμηρο των εγκληματικών στοιχείων που κρύβονται πίσω από κουκούλες». 

Κατά τον κ. Χαρακόπουλο, το ίδιο ισχύει και για τα κρούσματα βίας και τις πυρπολήσεις δημόσιας περιουσίας, με πιο πρόσφατες εκείνες των τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας, όπου κινδύνευσαν επιβάτες και οδηγοί. «Οι νησίδες της ανομίας είναι ασύμβατες με ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος’, υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνοντας, εξάλλου, ότι «η Αστυνομία, όπως το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα», κατέληξε: «Το ζητούμενο είναι η πολιτική βούληση. Για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα που δεν επιδέχεται εκπτώσεις για κανέναν λόγο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.